Emekli Maaşı Hesaplama Artık e-Devlet Üzerinden Tek Tıkla!

Emekli Maaşı Hesaplama Artık e-Devlet Üzerinden Tek Tıkla!

e-Devlet sistemi üzerine eklenen yeni özellik sayesinde emekli adayları, emekli olunca alacakları maaşı kolaylıkla öğrenebilecekler. Gerekli şartları sağlayan kullanıcılar, basit bir işlemle emekli maaşlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler.

e-Devlet İle Emekli Maaşı Hesaplama Artık Çok Kolay!

Türkiye'de çalışan vatandaşlar için emeklilik süreci oldukça önemlidir. Ancak emekli olunca alınacak maaşın ne kadar olacağını önceden bilmek, pek çok kişi için merak konusudur. Artık bu süreç, e-Devlet üzerinden kolaylıkla öğrenilebilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Hizmeti:

e-Devlet'e giriş yapıldıktan sonra, emekli adayları "Ne kadar emekli maaşı alırım?" şeklinde bir arama yapabilirler. SGK'lılar için "4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" sekmesine tıklayarak ilerlemeye devam edebilirler.

Açılan pencerede, verilen bilgilendirme yazısındaki talimatları takip edip "Devam Et" butonuna tıklanmalıdır.

BAĞ-KUR'lular için Adım Adım:

BAĞ-KUR'lular ise arama kısmına "4B Emekli Aylığı Hesaplama" yazarak ilgili sekmesi bulunmalı ve gerekli detayları işaretlemelidir. BAĞ-KUR'lular, 5400 günü doldurduktan sonra olası emekli aylıklarını görüntüleyebilirler.

Hesapla Butonuna Basarak Sonuçları Görüntüleyin:

Son adımda, çalışılan sektör ve bakmakla yükümlü olunan kişi gibi detayları işaretleyerek "Hesapla" butonuna tıklanmalıdır.

Gelen pencerede, olası emekli maaşı, ek ödeme tutarı, aylık ve yıllık ortalama kazançlar, dönemlere göre aylık bağlanma oranları ve prim gün sayıları gibi önemli bilgiler görüntülenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.