Emekli Maaşı Yeniden Hesaplanıyor: Yüzde 5'lik Ek Zam Geliyor!

Emekli Maaşı Yeniden Hesaplanıyor: Yüzde 5'lik Ek Zam Geliyor!

TBMM'de görüşülmeye başlanan teklifle birlikte, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 5'lik ek zam geliyor. Yasa çıkarsa, Bağ-Kur SGK emekli maaşı zam oranı yüzde 42,6'ya yükselecek. Emeklilere ek zammın yürürlüğe girmesi için beklenen tarih ve detaylar haberimizde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 5'lik ek zam içeren bir teklifi görüşmeye başladı. Eğer teklif yasalaşırsa, Bağ-Kur SGK emekli maaşı zam oranı yüzde 42,6'ya yükselecek.

En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin TL Olacak

Teklif, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasını öngörüyor. Bu, milyonlarca emeklinin maaşlarında beklenen bir artışı ifade ediyor.

Zam Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

17 Ocak'ta başlayan SSK emekli maaşı ödemeleri şu anda devam ediyor ancak ek zamların yürürlüğe girmesi için teklifin yasalaşması ve Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Yeni zamlı maaşlar, en geç Şubat ayının ilk haftasında emeklilerin hesaplarına geçecek.

Kök Aylıklar Yeniden Hesaplanacak

Teklifin yasalaşmasının ardından kök aylıklar yüzde 42,6 zam oranına göre yeniden hesaplanacak. En düşük aylıklar taban maaş olan 10 bin TL'ye tamamlanacak ve farklar emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Ek Ödeme Tavanı ve Kök Aylık Farkları Değişiyor

Yapılan düzenleme ile birlikte ek ödeme tavan rakamı değişirken, SSK Bağ-Kur kök aylık farkları da ortaya çıktı. Emekli maaşlarına yapılacak ek zamların ardından emeklilerin alacakları maaşlarda artış bekleniyor.

Bu teklif, emeklilere yapılan ek zamların yanı sıra kök aylıkların da gözden geçirilmesini öngörüyor. Gelişmelerin takipçisi olmaya devam ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.