Emekliye İki İkramiye Birden Geliyor! Toplam 13 Bin TL Birden..

Emekliye İki İkramiye Birden Geliyor! Toplam 13 Bin TL Birden..

Emeklilere müjdeli haber! TBMM'den geçen yüzde 5'lik ek zamın ardından, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla birlikte emeklilere 8 bin TL ek zam ve 5 bin TL yeni ikramiye umudu doğdu. İşte detaylar…

Emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşanıyor. TBMM'den geçen yüzde 5'lik ek zamın ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla birlikte emeklilere 8 bin TL ek zam ve 5 bin TL yeni ikramiye müjdesi gündemde. Peki, bu yeni düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek?

Devlet Bahçeli'den Emekli Maaşlarıyla İlgili Çıkış:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 2024 emekli maaşlarını değerlendirdi. Bahçeli, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında emeklilere yapılan zamların yetersiz olduğunu ifade ederek, emeklilerin daha fazlasını hak ettiğini söyledi. Bu açıklama, emeklilere yönelik yeni iyileştirmelerin ve ek zamların beklentisini artırdı.

Emekliye Yeni Ek Zam ve İkramiye İddiaları:

Son günlerde gündeme gelen iddialara göre, emeklilere 8 bin TL ek zam ve 5 bin TL yeni ikramiye müjdesi gelebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 5'lik ek zamın TBMM'den geçmesi ve onaylanması beklenirken, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu konudaki çıkışı, emeklilere yönelik yeni düzenlemelerin beklentisini artırdı. Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, hükümetin seçim öncesi emeklilere 5 bin TL ikramiye ve 4 bin ile 8 bin TL arasında seyyanen zam yapmayı planladığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İşaret Ettiği Tarih:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından emekli maaşlarındaki yeni artışın Temmuz ayında gerçekleşeceğine işaret etmişti. SSK ve Bağkur emeklisi ile memur emeklisi arasındaki maaş farkının Temmuz ayında ortadan kalkacağını belirten Erdoğan, emeklilere yönelik yeni iyileştirmelerin müjdesini vermişti. Ancak seçim öncesi alınan benzer kararlar göz önüne alındığında, emeklilere yönelik yeni düzenlemelerin seçim öncesinde hayata geçirilebileceği beklentisi güçleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.