Açık Lise İlk Kayıtlar Ne Zaman Başlıyor? Lise Diploması İsteyenler Buraya..

Açık Lise İlk Kayıtlar Ne Zaman Başlıyor? Lise Diploması İsteyenler Buraya..

Açık Lise yeni kayıt işlemlerinin başlamasına artık çok az kaldı. Ortaokulu bitiren birçok öğrenci liseyi açıktan bitirmek için kayıtlarını bekliyor. Ama bu kayıtların gerçekleşmesi için belirli tarihler gerekiyor. Merakla beklenen tarih sonunda belli oldu.

Ülkemizde birçok öğrenci Açık Lise kayıtlarının başlamasını bekliyor. Özellikle ortaokulu yeni bitiren öğrencilerimiz bu konuda bilgi sahibi olmak için internette çok yoğun bir çaba sarf ediyor. Öğrencilerin merakla beklediği ilk kayıt işlemleri ile ilgili bilgiler sonunda en yetkili kurumlar tarafından paylaşıldı. 

Açık Lise ilk kayıt işlemleri ne zaman başlıyor ?

Açık Lise ilk kayıt işlemlerinin 31 Ağustos tarihinde başlaması bekleniyor. Bu tarihten itibaren ortaokulu ve Açık Ortaokulu tamamlayan bütün öğrenciler Halk Eğitim Merkezlerine giderek, resmi kimlik belgeleri ile kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. İlk kayıtlar için daha fazla bir şeye ihtiyaç yoktur. Konu hakkında detaylı bilgi için 444 0 632'i arayabilirsiniz.

İlk kayıt işlemlerinde bunları sakın unutmayın..

İlk kayıt işlemlerine giderken öncelikle dikkat etmeniz gerekenler şunlar ;

1. Kimlik belgesi gereklidir.

2. Ortaokulu bitirdiyseniz diploma istenecektir. E- Okul üzerinde kaydınız varsa diploma getirmenize gerek yoktur.

3. Başvuran kişi 18 yaşından küçükse yanında velisinin bulunması zorunludur. Başvuran kişi 18 yaşından büyükse kendi başına gidip kaydolabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.