Anneler 6 Yıl ile Erken Emekli Oluyor! SGK'dan Çalışan Kadınlara Müjde Haber!

Anneler 6 Yıl ile Erken Emekli Oluyor! SGK'dan Çalışan Kadınlara Müjde Haber!

SGK, çalışan kadınlara önem veriyor. Annelerin doğum yaptığı çocuk sayısıyla bağlantılı olarak emekli olabileceği belirtildi. Erken emeklilikte doğum borçlanması oldukça etkili. Sigorta primlerini borçlanarak ödeyebilirsiniz. 6 yıl daha erken emekli olmak için gerekli şartlar nelerdir?

SGK'nın erken emeklilikle ilgili annelere sağladığı fırsatlar bitmiyor. ahaber'in haberine göre hem çalışan hem de çocuk sahibi olan kadınların prim borçlanması ile emekli olabileceği belirtildi. Üstelik borçlanma bittikten sonra emekli yaşından düşülecek. Böylece daha erken yaşta emekli olmaları sağlanacak. Peki doğum borçlanması nasıl yapılır? Annelerin erken emekli olabilmesi için gerekli şartlar...

Doğum Borçlanması Nasıl Oluyor?

Doğum borçlanması ile her çocuk başına 2 yıl prim borcu ödenebilmektedir. Toplamda 3 çocuk için 6 yıl prim borçlanmasında bulunabilir ve bu borcu ödeyebilirsiniz. Borçlanma için kredi dahil verilmektedir. Daha sonra mevcut priminiz yerine geçecek ve hızlı bir şekilde ödemiş olacaksınız. En fazla 3 çocuk için borçlanacağınızı unutmayın.

SGK Erken Emekli Yapıyor

 6 yıl erken emekli olmak isteyenlerin yüzü gülecek. Kadınların borçlanarak emekli olabilmeleri için sigortalı çalışması şart. Sigortalı çalışmayanların bu borçlanmadan yararlanamayacağı belirtiliyor. Borçlanma için yine SGK'ya başvuruda bulunabilir ve resmi kurumlardan konuyla ilgili yardım alabilirsiniz. Staj sigortalılıkla normal sigorta arasındaki sürede doğum yapan kadınları kapsayan bu uygulama büyük ilgi görmekte.

Kaynak: ahaber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.