Avokadonun Yararları Kadar Zararları da Önemli! Uzmanlar Uyardı

Avokadonun Yararları Kadar Zararları da Önemli! Uzmanlar Uyardı

Tüm dünyada cilt bakımı ve sağlık için yaygın bir şekilde kullanılan avokadonun zararları ortaya çıktı. Cilt bakımı için üretilen kozmetik ürünlerinin içerisinde de bulunan avokado yapı olarak armuda anımsatmaktadır. Orta Amerika ve Meksika’ya has bir meyve olan avokado sayısız faydası ile biliniyor.

Organik meyveler arasında bulunan avokado bebeklerin beslenme programında da yer alıyor. Demir, potasyum, magnezyum ve fosfor mineralleri içerisinde barındıran avokado aynı zamanda B, C, E ve K vitaminleri bakımından da ön planda yer alıyor. Sağlık için faydalı olan meyvenin yan etkileri de gözlerden kaçmadı. Yapılan araştırmalara göre hassas bünyeye sahip olan kişilerde avokadonun farklı sorunlar yarattığı ortaya çıktı.

Hamile kadınların dikkatine!

Avokado, gebelik ve emzirme döneminde tavsiye edilmeyen bir meyve olarak biliniyor. Annenin emzirme döneminde sütünün azalmasına yol açan avokado, hassas bünyelerde kızarıklık, kaşıntı ve alerjiye ya da yol açabiliyor. Bunun dışında cilt ile fazla temas ettirildiğinde de yan etkilere maruz bırakabiliyor. Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin avokadoyu kullanmadan önce bilirkişiye danışmaları da söyleniyor.

Nezle, grip ve astım gibi solunum hastalığına maruz kalan kişilerin ise avokado tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen uzmanlar, alerjik astım rahatsızlığı olan bireylerin de bu meyveyi fazla tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Aşırı tüketim esnasında kolesterol üzerinde ters bir etki yaratan avokado karaciğer ile alakalı hastalığı bulunan kişinin de bu meyveyi tüketmesi uygun değildir. Ayrıca avokado kişi tarafından çok fazla tüketilirse ağızda yaraya da yol açabiliyor. Kan inceltici ilaç kullanan bireyler avokado tüketmemeli. Çünkü bu meyve kan inceltici ilaçların etkisini azaltmak ile birlikte ilacın etkisini arttırarak da ciddi sonuçlara yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.