Azerbaycan Sosyal Refah Partisi Başkanı Kazımova'dan Flaş Ermeni Terörü çağrısı

Azerbaycan Sosyal Refah Partisi Başkanı Kazımova'dan Flaş Ermeni Terörü çağrısı

Azerbaycan Sosyal Refah Partisi Başkanı Aslı Kazımova, Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan'a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kazımova, "Azerbaycan Sosyal Refah Partisi, uluslararası örgütleri tarafsız olmaya ve uluslararası hukuka karşı sorumlu davranmaya çağırıyor!" dedi.

Azerbaycan Sosyal Refah Partisi Başkanı Aslı Kazımova, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İlham Aliyev Ermeni faşizmini yok etti 

Yaklaşık 30 yıldır Azerbaycan'ın uluslararası kabul görmüş topraklarını işgal eden Ermenistan, 2020 yılında yeniden ülkemize karşı saldırgan bir politika izlemeye başladı.  BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve diğer dünya örgütlerinin Azerbaycan topraklarının kayıtsız şartsız kurtarılmasına yönelik taleplerine uymayan ülke, 2020 yılının ilk yarısından itibaren yeni bir işgal politikasına ilişkin açıklamalar yaparak Azerbaycan-Ermenistan sınırında çeşitli askeri provokasyonlar gerçekleştirdi ve terör tehdidi oluşturuyordu. 

27 Eylül 2020'de Ermenistan, cephe hattı boyunca ağır toplar ve diğer hafif silahlar kullanarak Azerbaycan Ordusunun mevzilerine ve yerleşim yerlerine ateş açtı.  Azerbaycan halkı, Başkomutan İlham Aliyev'in önderliğinde, topraklarımızı işgalden kurtarmak için vatanımızı savunmak için ayağa kalktı. Halkın bu mücadelesi bölgede barış ve huzurun sağlanmasına hizmet etmiştir.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kahraman personeli, asker ve subayları ile geri cephede vatanı savunmak için seferber olan halkımız, birlik ve beraberlik göstererek, saldırgana haysiyetle karşılık vermeyi başardılar.  Yaklaşık 30 yıldır Ermenistan tarafından yaklaşık bir milyon Azerbaycanlının temel insan haklarının ihlal edilmesini sessizce izleyen galip Azerbaycan Ordusu, Ermeni terör gruplarının Azerbaycan halkına yönelik soykırım politikasına göz yumarak Azerbaycan'ın haklı davasına büyük bir güçle yaklaşmaktadır. Azerbaycan Ordusu Ermeni terörüne karşı bir zafer kazandı.

Ordumuz 44 günlük askeri operasyonlar sonucunda Cebrayil, Fuzuli, Zengilan, Kubadlı bölgelerini, Şuşa şehrini, Hadrut yerleşimi ve Hocavend bölgesinin diğer köylerini, Tatar bölgesinin Sugovuşan, Talış ve Çaylı köylerini, Hocalı ve Laçin'in birçok köyünü ele geçirdi. Toplamda 300'den fazla yerleşim yerinin yanı sıra Ağdara, Murovdağ ve Zengilan yönünde önemli stratejik yükseklikleri Ermeni işgalinden kurtarıldı.  Şuşa'nın kurtarılmasından sadece bir gün sonra, Azerbaycan Ordusu 70'den fazla yerleşim yerini kurtardı ve Ermenistan yenilgiyi kabul ederek bir kapitülasyon anlaşması imzalamak ve Kelbecer, Ağdam ve Laçın bölgelerini Azerbaycan'a geri vermek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı İlham Aliyev, gerçek bir komutan kararlılığıyla, Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından boşaltılmasına ilişkin bilinen dört BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasını sağlamakla birlikte, Ermeni faşizmini ve Ermeni terörünü yok etti.

Azerbaycan Sosyal Refah Partisi, uluslararası kuruluşlara yıllarca süren Ermeni işgali ve Ermeni terörü karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyor. BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına rağmen, Azerbaycan'ın uluslararası hukuk tarafından tanınan topraklarında provokasyonlarını sürdürmeye çalışan Ermenistan'a ve resmi sınırlar içinde yasadışı Ermeni silahlı provokasyon gruplarının silahsızlandırılmasına uygun baskı ve yaptırımlar uygulanmalıdır. Azerbaycan'ın güvence altına alınması gerekir.  Aynı zamanda Ermenistan, yaklaşık 30 yıldır işgal ettiği Azerbaycan topraklarındaki tarihi ve dini anıtları, milli hazinelerimize yönelik terör politikası ve mezalimlerinden dolayı uluslararası hukuk ve adalet önünde hesap vermelidir.

Azerbaycan Sosyal Refah Partisi, uluslararası örgütleri tarafsız olmaya ve uluslararası hukuka karşı sorumlu davranmaya çağırıyor!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.