Bakan Koca, Günlük Koronavirüs Tablosuna İlişkin Açıklama Yaptı! Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?

Bakan Koca, Günlük Koronavirüs Tablosuna İlişkin Açıklama Yaptı! Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?

3 Ekim tarihinde koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 194’e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Ekim koronavirüs salgınında vaka tespit oranını açıkladı. Alınan bilgiler neticesinde 3 Ekim tarihinde 27 bin 351 yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka tablosu ile birlikte aşı haritasını paylaşmayı da ihmal etmedi. En Son Haber tarafından yapılan açıklamalara göre 3 Ekim tarihinde 348 bin 462 kişiye koronavirüs testi yapılırken, 27 bin 351 kişinin ise testinin pozitif çıktığı açıklandı. Bunun dışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Ekim günü 194 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

3 Ekim aşı haritası!

3 Ekim aşı haritası! Koronavirüs vaka sayıları dışında toplamda birinci doz aşı miktarının yükseldiğini dile getirdi. Bunun dışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz uygulanan aşının miktarının ise 72 milyonu aştığını dile getirildi. Bakan Koca, birinci ikinci ve üçüncü uygulanan aşı miktarının 110 milyon 1

333 bin 793'e çıktığını vurguladı. Bunun dışında toplam uygulanan doz miktarının artmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Bakan Koca aşılama hakkında neler söyledi?

Bakan Koca aşılama hakkında neler söyledi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından açıklama yaparak aşılama oranına da değindi. Bakan Koca, ikinci doz aşı yaptıranların sayısının arttığını söyledi. Bunun dışında toplum bağışıklığının kazanması için herkesin aşı olması gerektiğini ifade etti.

Herkesi aşı olmaya davet eden Bakan Koca, vaka sayılarının buna bağlı olarak arttığını ve can kayıplarının da arttığını ifade etti. Koca, can kayıplarının azalması için herkesin çift doz aşılarını tamamlanması gerektiğini söyleyerek tedbirlerin ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirerek sözlerine son verdi.

Kaynak: En Son Haber

Gazeteci ve Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.