Bilim Kurulundan Umut Verici Açıkladı; Koronavirüs Salgınının Biteceğini Açıklandı!

Bilim Kurulundan Umut Verici Açıkladı; Koronavirüs Salgınının Biteceğini Açıklandı!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener umut verici açıklama yaptı. Prof. Dr. Alper Şener salgının bitişine dair açıklama yaparak belirtilerini ilk kez bu sene rastlanan bir konu hakkında konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünya genelinde grip görüldüğünü belirtti. Dünya Sağlık Örgütü koronovirüsün etkinliğinin azalacağına yönelik umutlar vadetti. Yaklaşık 2 yıldır dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgınının görülmesi ile birlikte grip olguları da düşüş yaşamıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener 2 sene boyunca gripte vaka sayısının sıfıra kadar indiğini dile getirdi.

Sözlerine devam eden Şener, el hijyeni gibi önlemlerin bu konu ile alakalı yakından ilgili olduğunu da belirtti. Ayrıca önlemlerin solunum yolu ile kontrol altında tutulduğunu söyleyen Şener, iki yılın ardından grip olguların tekrardan görülmeye başladığını açıkladı. Bu durumda koronavirüs salgını mevsimsel döneme doğru itildiğini akıllara getirdi. Çünkü koronavirüs salgını kış döneminin hastalığı olarak yaygın bir şekilde görüldü. Mevsimsel döneme doğru kayan koronavirüs salgını görüldüğünden bu yana grip benzeri olayların sıfırın altına indiği ortaya çıktı.

Grip aşısına yönelik uyarılar

Grip aşısına yönelik uyarılar. Bunun dışında mevsimsel sirkülasyona dönmeye başlanacağı söyleyen koronavirüs salgınının kontrol altına alınmaya başlanacağını dair umutlu bekleyişlerde sürüyor. Grip olgularının artarak salgına dönüşmesini engellemenin en önemli yolunun aşı olduğunu söyleyen Şener, aşıların erken dönemi alınmasını belirtti. Açıklamalarına devam eden Profesör Dr. Şener, aralık ayında yapılan grip aşısının ekim ayında yapılmaya başlanabileceğini ifade etti. Ayrıca grip aşısının Covid-19 aşısı ile aynı anda yapılmasına yönelik strateji uygulanacağını da ve bu duruma yönelik araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.