Cilt Problemlerine Çözüm; Şeftali ve Nektarin! Nasıl Tüketilmelidir?

Cilt Problemlerine Çözüm; Şeftali ve Nektarin! Nasıl Tüketilmelidir?

Sonbahar ayına girilmesi ile birlikte yazdan kalan nektarin ve şeftali için pek çok kişi kollarını sıvadı. Bol sulu ve şekerli tadı ile çok sevilen şeftali düşük kalorili olarak da en çok tercih edilen meyveler arasında yer alıyor.

Besin içerikleri arasında en çok tercih edilen meyvelerin başında gelen şeftali ve nektarin pasta yapımında da en çok kullanılan meyveler arasındadır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, şeftali ve nektarin meyvesinin sağlığa faydaları hakkında birtakım açıklamalar yaptı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, nektarin ve şeftalinin birçok ortak noktada buluştuğunu söyleyerek 2 meyvenin de sağlıklı miktarda tüketildiği takdirde iyi olduğunu dile getirdi. Bunun dışında şeftalinin kan şekeri ve kilo kontrolünde de önemli bir faktör olduğunu belirterek diyabet hastalığında emzirme ve hamilelik dönemlerinde de bebeklerde alerjik etkileri yol açabileceğini belirtti.

Cilt problemleri için şeftali kullanılıyor

Cilt problemleri için şeftali kullanılıyor. Nektarin ve şeftali bağışıklığı artıran vitaminler arasında yer alırken içerisinde barındırdığı E ve C vitamini sayesinde direncini güçlendiriyor. Ayrıca nektarin hazmı kolaylaştırırken sindirim sistemine de yardımcı oluyor. Nektarin ve şeftali doymuş yağ içermezken içeriğinde bulunduğu lif 2 meyvede de ishal tedavisinde kullanılıyor.

Ayrıca bağırsak sendromu ve sindirim bozuklukları gibi bulgusu olan kişiler ishal döneminde rahatlıkla şeftali ya da nektarin tüketebilir. Yaz mevsimine ait bir meyve olan şeftali aşırıya kaçmadan düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Ayrıca bu meyve yüksek tansiyon ve kolesterol seviyelerini olumlu etkileri ile de biliniyor. İçerisinde bulundurduğu C vitamini sayesinde cildi ultraviyole ışınlarına karşı da koruyor. Cilt problemleri tedavisinde de kullanılan şeftali lekeler üzerinde de oldukça etkilidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.