Hükümet Açıkladı: Çalışmayan Kadınlara 2 Bin TL Maaş Verilecek!

Hükümet Açıkladı: Çalışmayan Kadınlara 2 Bin TL Maaş Verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. Alınan bilgiye göre bakanlık, maddi konuda sıkıntı çeken kadınları her konuda destekleyeceklerini söyledi. İşte haberin tüm detayları...

Çalışmayan kadınların imdadına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koştu. Yapılan açıklamalara göre çalışmayan ve maddi anlamda güçlük çeken kadınlara nakit para desteği sağlanıyor. Tamamen ihtiyaçların giderilmesi adına başlatılan bu ödeme ile kadınlara 2 bin TL ödeme yapılacak.
Bu Ödemeden Nasıl Yararlanılabilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, projenin detaylarını açıkladı. Alınan bilgiye göre sosyal yardım alan kişiler arasında dul ve yetimler de bulunuyor. Bunun dışında annesini, babasını ya da eşini kaybetmiş olan kadınlara gerekli şartları sağladığı taktirde 2 bin TL ödeme yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu projeden annesini, babasını ya da eşini kaybetmiş olan kadınların yararlanacağını açıkladı. Dul ve yetim maaşı alabilmek için kişinin 1800 günlük prim ödemesini tamamlamış olması gerekiyor. Bunun dışında vefat eden kişiden kalan maaşı alabilmek için evlenmemiş olması lazım. Bu şartları yerine getiren kişiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi destek sağlanacak.
Sigortalı bir işte çalışmayan eşe: Yüzde 75
Sigortalı bir işte çalışan ya da emekli aylığı olan eşe: Yüzde 50
1 çocuklu eşe: Çocuk yüzde 30, eş yüzde 60
2 çocuklu eşe: Çocuklar yüzde 25, eş yüzde 50 maddi destek sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.