
Elazığ’ın Sivrice ilçesi korkutan bir deprem daha
Bugün öğlen saatlerinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi.12:24’ te meydana gelen depremde can ve mal kaybı olmaması sevindirdi.Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremin şiddeti ve saati hakkında açıklama yaptı.
Depremin merkez üssü olarak Elazığ’ın Sivrice ilçesi açıklanırken depremin derinliği 7.2 km olarak belirtildi.Elazığ Valisi Erkaya Yırık, depremle alakalı açıklama yaptı.Erkaya yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtirken hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.’Allah ülkemizi ve milletimizi korusun’ ifadelerinde bulundu.
Geçtiğimiz yıl 24 Ocak 2020’de saat 20:55 merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş Köyü olan, 6,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde Elazığ ve Malatya başta olmak üzere bütün Doğu Anadolu bölgesi etkilenmişti.Yaklaşık 22 saniye süren depremde cal ve kayıplarının yaşandığı görülmüştü.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,37’si Elazığ, 4’ü Malatya olmak üzere toplamda 41 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1466 kişinin ise hafif yaralandığını belirtmişti.
Geçen yıldan bu yana artçı sarsıntılarla sallanan Elazığ ve çevre iller çok tehlikeli aktif fay hatlarının üzerinde bulunuyor.Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattı’nın arasındaki bölgede çok sayıda aktif fay hattı bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayan halkın heran olabilecek olası deprem için tetikte olması gerekiyor.Olası depremler için uzmanlar insanların afet ve acil durum çantasını hazır bulundurmalarını,önceden belirlenen toplanma alanlarına gitmelerini ve araç kullanmamalarını önermekte.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.