Aşı Yaptırmak İstemeyenlere Yeni Kural! Dünya Ülkeleri Yaptırım Uygulamaya Başladı!
Almanya'da Sağlık Bakanlığı yapılan bir toplantının ardından ülkede yeni tip koronavirüs aşısı yaptırmak istemeyenler ile alakalı aldıkları kararı açıkladı. Almanya Sağlık Bakanlığı yeni karara göre aşı yaptırmayan vatandaşların koronavirüse yakalandığı takdirde rapor ücreti verilmeyeceğini bildirdi.
Tiyatro gibi etkinliklere de bulunan kişilerin test yaptıracağı ve bu test ücretlerinin de pahalı olacağını açıklandı. Almanya Sağlık Bakanlığı yapılan bir toplantının ardından ülkede aşı yaptırmak istemeyenler ile ilgili yeni bir karar verildiğini duyurdu. Alınan karara göre 1 Kasım tarihinden itibaren aşı olmayan vatandaşların koronavirüse yakalanmaları durumunda karantinaya girdiklerinde çalışma günü için ücret kaybından devletten herhangi bir tazminat alamayacakları ortaya çıktı. Bu karar doktor raporuyla belgelenirken aşı yaptırmayanlar için zorlu bir süreç olduğu da söyleniyor.
Aşı olmak istemeyenlere maddi yükümlülük
Bunun dışında aşı olmadığı takdirde tiyatro, konser ve sinema gibi çeşitli etkinlikleri giren kişilerin hızlı bir şekilde test olacağını açıklayan Almanya Sağlık Bakanlığı test ücretlerinin de vatandaşlar tarafından ödeneceğini bildirdi. Ayrıca alınan bilgiler neticesinde 12 ve 17 yaşlarındaki genç ve çocuklar ile hamileler bu testleri 31 Aralık tarihine kadar ücretsiz yaptıracak. Sağlık Bakanlığı bu yeni kuralların aşı yaptırmak istemeyenlere baskı niteliğinde olmadığını söyleyerek adil olmaya çalıştıklarını duyurdu.
İnsanların aşı olma konusunda özgür olduğunu söyleyen Almanya Sağlık Bakanlığı, verilen bu kararla vatandaşın maddi sonuçlara katlanacaklarını kaydetti. Ayrıca salgınla mücadelede aşı olmak istemeyenlerin de sorumluluk alması gerektiğini belirterek aşırı olmayı reddedenlerin bedelini toplumun ödemeyeceğini de söyledi. Yani Almanya'da 1 Kasım’dan itibaren yönetmeliğe geçecek olan bu kural öncesinde koronavirüs nedeniyle karantinaya girmek zorunda kalan çalışanların evde kaldıkları süre zarfında maaşının tamamı, 7 haftadan itibaren ise yüzde 67'si devlet tarafından ödeniyordu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.