Günde Kaç Tane Ceviz Tüketilmeli? Uzmanlar Uyardı!

Günde Kaç Tane Ceviz Tüketilmeli? Uzmanlar Uyardı!

İspanya'da bir hastanede yapılan araştırmalara göre her gün yarım bardak ceviz tüketilmesi gerektiği ortaya çıktı. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre her gün yarım bardak ceviz tüketmenin, kalp hastalıklarına da iyi geldiği belirtiliyor. Bunun dışında cevizin bağışıklık sistemini güçlendirdiği de uzmanlar tarafından açıklandı.

Uzmanlar, kalp hastalıklarına yakalanma riskini cevizin azalttığını söyleyerek kolesterol seviyesinin ise yüzde 8,5 oranını düşürdüğünü açıkladı. Bunun dışında yurt dışında yapılan araştırmalara göre cevizini yarım bardaktan fazla tüketilmemesi gerektiği söyleniyor. İçerisinde bulunan yağ seviyesinden dolayı her gün yarım çay bardağı ceviz tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor.

Ceviz tüketimi birçok hastalığa iyi geliyor! Uzman doktorlar açıkladı

Ceviz tüketimi birçok hastalığa iyi geliyor! Uzman doktorlar açıkladı. İspanya'da bir hastane ceviz tüketimi hakkında araştırmalar yaparak yetişkin bireyler üzerine de araştırmalarını sürdürüyor. Uzmanlar her gün yarım bardak ceviz tüketen kişilerin bağışıklık sisteminin arttığını belirterek kolesterol seviyesinin ise 8,5 oranında düştüğünü açıkladı. Bunun dışında felç riski ve kalp hastalığı için de ceviz tüketilmesi gerektiğini söyleyerek, ceviz tüketiminin kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğünü belirtti.

Ceviz tüketimi uyku düzeni için de önemli!

Ceviz tüketimi uyku düzeni için de önemli! Amerikan Kalp Derneği cevizin içerisinde omega 3 yağ asitleri olduğunu söylüyor. Yapılan araştırmalara göre kişinin düzenli ceviz tükettiği takdirde bağışıklık sisteminin güçlendiği biliniyor. Bunun dışında ceviz tüketen kişinin uyku düzeni de önemli bir şekilde değişiyor. Ayrıca antioksidan bakımından zengin bir yapıya sahip olan ceviz, kalp hastalıklarına da iyi gelen besinler arasında yer alıyor. Ayrıca uyumada düzensizlik çeken bireylerin ceviz tüketiminin ardından düzenli bir şekilde uyuduğu söyleniyor. Uzmanlar, ceviz miktarının dozunda tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.