Günlük Vaka Sayısı Belli Oldu! Bakan Koca 196 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Açıkladı!

Günlük Vaka Sayısı Belli Oldu! Bakan Koca 196 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Açıkladı!

10 Ekim tarihinde koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 196’ya kadar yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Ekim koronavirüs salgınında vaka tespit oranını açıkladı. Alınan bilgiler neticesinde 10 Ekim tarihinde 28 bin 370 yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka tablosu ile birlikte aşı haritasını paylaşmayı da ihmal etmedi. En Son Haber tarafından yapılan açıklamalara göre 10 Ekim tarihinde 344 bin 280 kişiye koronavirüs testi yapılırken, 28 bin 370 kişinin ise testinin pozitif çıktığı açıklandı. Bunun dışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Ekim Pazar günü 196 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

10 Ekim aşı haritası!

10 Ekim aşı haritası! Koronavirüs vaka sayıları dışında toplamda birinci doz aşı miktarının yükseldiğini dile getirdi. Bunun dışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz uygulanan aşının miktarının ise 74 milyonu aştığını dile getirildi. Bakan Koca, birinci ikinci ve üçüncü uygulanan aşı miktarının 112 milyon 360 bin 409'a çıktığını vurguladı. Bunun dışında toplam uygulanan doz miktarının artmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

10 Ekim tarihinde Bakan Kocadan, vaka sayılarına ilişkin açıklama

10 Ekim tarihinde Bakan Kocadan vaka sayılarına ilişkin açıklama. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından açıklama yaparak aşılama oranına da değindi. Bakan Koca, ikinci doz aşı yaptıranların sayısının arttığını söyledi. Bunun dışında toplum bağışıklığının kazanması için herkesin aşı olması gerektiğini dile getiren Bakan Koca, aşılama oranının yükseldiğini söyledi.

Herkesi aşı olmaya davet eden Bakan Koca, vaka sayılarının buna bağlı olarak arttığını ve can kayıplarının da arttığını ifade etti. Koca, can kayıplarının azalması için herkesin çift doz aşılarını tamamlanması gerektiğini söyleyerek tedbirlerin ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirerek sözlerine son verdi.

Kaynak: En Son Haber

Gazeteci ve Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.