Kadınlar Borçlanarak 6 Yıl Erken Emekli Olabiliyor! Günlük 38 TL'ye Doğum Borçlanması Fırsatı!

Kadınlar Borçlanarak 6 Yıl Erken Emekli Olabiliyor! Günlük 38 TL'ye Doğum Borçlanması Fırsatı!

Kadın çalışanların erken emeklilik hayali gerçek olacak. Doğum borçlanması sayesinde günlük yalnızca 38 TL'ye borçlanabilirsiniz. Üstelik 6 yıl gibi önemli bir süre erkenden emeklilik mümkün. Çocuk şartının yanı sıra kaç çocukta erken emekli olunur merak ediliyor. SGK prim borçlarınızı ödemenin yolları da belli oldu.

Kadın çalışanlar, borçlanma sistemi ile primlerini taksit şeklinde ödeyerek erken emeklilik hayallerine kavuşabilmektedir. Özellikle de 50'li yaşların başında emeklilik hakkını elde etmek isteyenler için güzel bir uygulama. Ancak borçlanma için çocuk şartı koşuluyor. Peki her çocuk için borçlanma yapılabiliyor mu? İşte pek çok kişinin merak ettiği doğum borçlanmasına ilişkin son detaylar...

Doğum Borçlanması ile Emeklilik

Erken emeklilikte 6 yıl fırsatını elde etmek için doğum borçlanmasına yönelik sigorta primi ödemelisiniz. Asgari ücret üzerinden yaklaşık %32'lik bir ücreti kapsamaktadır. Yani günlük olarak verilecek bu ücret neticesinde hızlı bir şekilde prim borçlarını kapatılabilir. Bunun için aldığınız maaşın büyük önemi bulunmakta. Sigortada gözüken maaş üzerinden prim borcunuzu ona göre oluşturulacak bir plan ile kapatabilirsiniz.

3 Çocuk İçin 6 Yıl Borçlanma

Kadınlar, her çocuk için SGK tarafından 2 yıl borçlanma hakkı elde eder. 3 çocuktan sonra borçlanma hakkı değişmeyecektir. Yani toplamda 6 yıl erkenden emekli olabileceksiniz. Bu konu hakkında SGK'ya prim ödemesi yapmalı ve borçlanma ile ilgili daha detaylı bilgi talebinde bulunmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.