LGS Sonuçları Açıklanınca Sıra Tercihlere Geldi! LGS Tercihlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler..

LGS Sonuçları Açıklanınca Sıra Tercihlere Geldi! LGS Tercihlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler..

Ülkemizin her ilinden birçok öğrencinin girdiği liseye geçiş sınavı olan LGS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Şimdilerde öğrenciler öğrendikleri sonuçlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Peki bu işlemler esnasında nelere dikkat etmeli ?

Öğrencilerimizin nerdeyse tamamı LGS sonuçlarını öğrendi. Uzun zamandır sonuçları merakla bekleyen öğrencilerin bu merakları geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlarla beraber son buldu. Bazı öğrencilerimiz istediği puana ulaşırken, bazıları ise hayal kırıklığına uğradı. Sonuçların ardından geriye, tercih işlemleri kaldı!

LGS öğrencileri tercihe hazırlanıyor!

LGS sonuçlarını öğrenen öğrencilerimiz hiç vakit kaybetmeden tercih işlemlerinin tamamlamaya çalışsa da, MEB şimdilik tercih işlemlerini açmadı. Öğrencilerin tercih işlemlerini halledebilmesi için biraz beklemesi gerekecek. Açıklanan bilgilere göre tercih işlemlerinin açılacağı tarih 5 Temmuz olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren öğrencilerimiz gitmek istediği okullara başvurabilecekler.

LGS tercihleri nasıl gerçekleşir ?

LGS tercihleri her sene olduğu gibi bu sene de Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi olan https://eokulyd.meb.gov.tr/ üzerinden gerçekleşecek. Öğrenciler kimlik bilgilerini girdikten sonra, toplam 5 okul olmak üzere istedikleri tercihlerde bulunabilecekler. Bu tercihlerin okullarda onaylanıp, onaylanmamasının gerekliliği de gelecek günlerde belli olacak. Bu konuda MEB üzerinden bir açıklama gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.