Liseliler Nakil İşlemleri Başladı! Acele Edin Fırsatı Kaçırmayın..

Liseliler Nakil İşlemleri Başladı! Acele Edin Fırsatı Kaçırmayın..

Öğrencilerin çok büyük bir merakla beklediği nakil işlemleri sonunda açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla beraber öğrenciler artık istediği okula gitmek için başvuruda bulanabilecek. Nakil işlemleri kapanmadan bu fırsatı kaçırmayın!

Birçok öğrencinin sabırsızlıkla beklediği nakil işlemleri sonunda açıldı. Öğrenciler tarafından çok uzun bir zamandır beklenen nakil işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bir kararla kapatılmış ve aylarca bu şekilde kalmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı sonunda yeni bir karar alarak nakil işlemlerini açtı ve öğrencilere büyük bir fırsat sundu.

Nakil işlemleri sonunda açıldı!

28 Mayıs tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı nakil işlemlerini kapatmıştı. Öğrenciler bu yüzden çok uzun bir zamandır istedikleri okula gidebilmek için başvuruda bulunamıyordu. Bu duruma isyan eden öğrenciler Bakanlık tarafına nakil işlemlerinin açılması için birçok talep mesajı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı ise geçtiğimiz haftalarda yeni aldığı bir kararla nakil işlemlerini açtı. Artık tüm öğrenciler istedikleri okula nakil başvurusunda bulunabiliyor.

Nakil işlemleri nasıl gerçekleşiyor ?

Nakil işlemlerinin gerçekleşmesi için okullara gitmenize gerek yok. Veliler E- Devlet sistemi üzerinden çocukları adına başvuruda bulunabiliyor. Başvuru sonuçları ise her hafta cuma günü açıklanıyor. Öğrencilerin başvurdukları okulda boş kontenjan olması durumunda nakil başvuruları genellikle kabul edilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.