Maske Kuralı Geri Plana İtildi. Uzman Doktorlar Maske Takmamanın Zararları Üzerinde Konuştu

Maske Kuralı Geri Plana İtildi. Uzman Doktorlar Maske Takmamanın Zararları Üzerinde Konuştu

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınına ilişkin yapılan aşılama çalışmalarının artmasının ardından maske ve sosyal mesafe kuralı geri plana atıldı. Bundan dolayı uzmanlardan açıklama gecikmedi. İşte haberin tüm detayları...

Koronavirüs salgınının yayılmasının ardından uzman doktorlar açıklama yaptı. Alınan bilgiler neticesinde vatandaşlar, aşılama çalışmasından dolayı maske ve sosyal mesafe kuralını geri plana itti. Bundan dolayı açıklama yapan uzmanlar, maske takmamanın zararları üzerinde durdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmasından geçmiş olan kişilerinde maske takması gerektiğini belirtti.

Aşılama çalışmasından dolayı maske takanların sayısı minimum düzeyde!

Aşılama çalışmasından dolayı maske takanların sayısı minimum düzeyde! Yapılan araştırmalara göre aşılama çalışmasından geçen kişiler maske kuralını geri plana attı. Uzmanlar, maske faktörünün grip ve nezle gibi hastalıkları önlediğini dile getirdi. Ayrıca koronavirüs salgınının henüz bitmediğini belirterek, aşılama çalışmasından geçen kişilerin bile maske takma zorunluluğu olduğunu söyledi.

Uzmanların bu açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının artma nedeni hakkında konuştu. Bakan Koca, asulama çalışmasından geçmeyen kişilerin PCR testinin pozitif çıktığını belirtti. Bunun dışında maske ve sosyal mesafe kuralının unutulduğunu söyleyerek, salgının küresel olarak devam ettiğini belirtti. Açıklamalarına devam eden Bakan Koca, herkesin kısa sürede aşı olması gerektiğini belirtti. Uzman doktorlar da maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat çekerek, aşılama çalışmasından geçmeyen kişilerin iki kat dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Özellikle aşılama çalışmasından geçen kişilere seslenen uzman doktorlar, maske ve sosyal mesafe kuralına bir kez daha dikkat çekti.

Gazeteci ve Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.