Memur ve memur emeklilerinin gözü bu görüşmede! Memur ve memur emeklisi zammı ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklilerinin gözü bu görüşmede! Memur ve memur emeklisi zammı ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklilerinin gözü bu görüşmedeydi. Hükümet ve memur konfederasyonları arasında gerçekleşecek olan ve memur ve memur emeklilerinin 2021 ve 2023 yılları arasında alacağı mali ve sosyal hakların belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona karşı ezdirmeyeceğini duyurdu.

4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklilerinin gözü bu görüşmedeydi. Hükümet ve memur konfederasyonları arasında gerçekleşecek olan ve memur ve memur emeklilerinin 2021 ve 2023 yılları arasında alacağı mali ve sosyal hakların belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda başlayan toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katılım gösterdi.

Görüşmelerde ortak talepler geldi

Memur-Sen ve Türkiye-Sen’den ortak talep geldi. Memur-Sen ve Türkiye-Sen Hükümetten taban aylığa 600TL seyyanen zam, 2022’de %21, 2023’te %17, ve her yıl %3 olmak üzere iki senede toplam %6 refah payı artış talebinde bulundu. Türkiye’nin çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enflasyonun üzerindeki bir noktada meseleyi görüşeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.