Öğretmen ve Memur Maaşlarına Beklenen Zam Geldi! En Düşük Ücret Belli Oldu..

Öğretmen ve Memur Maaşlarına Beklenen Zam Geldi! En Düşük Ücret Belli Oldu..

Ülkemizin en çok tercih edilen mesleklerinden biri öğretmenlik. Öğretmenlik mesleği çok sevilip, tercih edilse de aynı zamanda alınan maaşlardan dolayı birçok şikayet geliyor. Meslek sahipleri aldıkları maaşların yetersiz olduğunu düşünerek zam talebinde bulunuyorlardı. Yeni gelen zamla beraber en düşük maaşlar belli oldu.

2021 Temmuz Ayına ait zamlar uygulandı. Birçok meslek grubuna dair maaşlar güncellendi ve belirlenen oranlarda zam geldi. Gelen bu zamlar kimini memnun etse de, kimisini de memnun etmedi. Özellikle memur ve öğretmen maaşlarına gelen zamlar tartışma konusu oldu.

En düşük memur maaş açıklandı!

Bu konularda bilgi veren en yetkili kurum olan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılan açıklamaya göre geçtiğimiz ay olan  Haziran ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 1,94 oranında artış sağladı. Yıllık enflasyon ise yüzde 17,53 olarak hesaplandı. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda en düşük memur maaşı 4330  olarak belirlendi. Bu rakam tartışma konusu olsa da, karar artık kesinleşti.

En düşük öğretmen maaşı da açıklanan bilgiler arasında..

Enflasyon ve diğer birçok şey göz önünde bulundurularak memur aylıklarının taban fiyatı olarak 3726 olarak belirlenirken, en düşük öğretmen maaşı ise 6533 TL olarak açıklandı. Öğretmen vatandaşlarımız zamlı maaşlarını bu ay yani Temmuzun 15'inden itibaren alabilecekler. Zam tutarı hesaplarına yansıyacak, kendilerinin farklı bir işlemde bulunmasına gerek kalmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.