SGK Duyurdu! Bu İşlerde Çalışanlar Erken Emekli Oluyor..

SGK Duyurdu! Bu İşlerde Çalışanlar Erken Emekli Oluyor..

vatandaşı sevindiren haber SGK'dan geldi bu mesleklerde çalışanlara erken Emeklilik yolu açıldı. Erken emekli olabilmek için ise yaş, prim gün sayısı ve sigortalı çalışma gibi şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Emeklilik için ise Kamuda ve özel sektörde toplam 45 iş kolunda çalışan insanlar emeklilik tarihini erkene çekebilir.

Sağlık sorunu yaşayan insanlar gibi bazı meslek gruplarında çalışan insanlarda erken emeklilik fırsatını yakalayabilir. Erken emekli olabilmek için ise yaş, prim gün sayısı ve sigortalı çalışma gibi şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Emeklilik için ise Kamuda ve özel sektörde toplam 45 iş kolunda çalışan insanlar emeklilik tarihini erkene çekebilir. Çalışanlar yaşları dolduğunda emekli olabilirler. Birde normal ve erken emeklilik var. Bu şartlarda aranan süreler işe başlama tarihine göre bazen indirilerek farklı emeklilik seçenekleri sunulabiliyor. SSK'lı olanlarda ilk işe giriş tarihine göre yaş, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi koşulları tespit ediliyor.

PRİM GÜN SAYISINA DİKKAT! 

Erken emekli olmak isteyenler için emeklilikte aranan prim gün sayısının hesabında 18 yaş öncesi sigorta günleri de dikkate alınıyor. Bazı insanlar ise yaşadıkları sağlık sorunu nedeniyle de erken emekli olabilir. Çalışanlar sağlık nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabilir. Yıpranmaya tabi olanlar, engelli çocuğu olan annelerin erken emeklilik şansı var.

Zorunlu stajlar, mesleki okullarda stajlardaki işe girişler emeklilik için dikkate alınmıyor. Staj sigortasından sonra doğum yapan kadınlar, tescil şartını yereni getirmiş kabul ediliyor. Erken emekli olmak isteyen vatandaşların çalışırken bu şartları yerine getirmesi gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.