TRT'de Büyük Değişiklik Yaşandı! TRT Dünya Markası Olma Yolunda..

TRT'de Büyük Değişiklik Yaşandı! TRT Dünya Markası Olma Yolunda..

Ülkemizin ilk ve en çok izlenen televizyon kanalı olan TRT farklı kategorilerde ki yayınlarına uzun zamandır ara vermeden devam ediyor. Türkiye'nin en çok izlenen projelerini elinde bulundurmayı başaran TRT'de bugün çok kritik bir değişiklik yaşandı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin ilk kurulan televizyon kanalı bilindiği gibi TRT'ydi. TRT ülkemizin ilk kurulan kanalı olmasıyla beraber aynı zamanda da en çok izlenen dizi, film ve programlarını bünyesinde bulunduruyor. Özellikle geçtiğimiz sezon ekrana gelen projeleriyle çok büyük bir kesimin merak ve ilgisini üzerine çekerek haftanın birçok gününde reyting rekoru kırarak en çok izlenen televizyon kanalı oldu.

TRT'de çok büyük değişiklik!

TRT'de bugün çok kritik bir değişiklik yaşandı. Yıllardır kurumun Genel Müdürü olan İbrahim Eren bu görevi Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı teslim etti. Bir basın toplantısında gerçekleşen bu görev tesliminde TRT'nin yeni Genel Müdürü çok dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı açıklamalarında ;

“Yarım asrı aşan bir süredir ülkemizin görsel ve işitsel hafızasını oluşturan Türkiye Radyo Televizyon Kurumumuzun uzun soluklu bayrak yarışında yeni bir devir teslim anını tecrübe ediyoruz, heyecanını yaşıyoruz. Kamu yayıncılığının gerektirdiği bir hassasiyet ile ve insanı merkezine alan bir anlayışla yayıncılık yapan TRT aslında Türkiye’nin güzide kurumlarından biri; ülkemizin, milletimizin sesi. Bu anlamda dünyayı evimize getiren ama aynı zamanda bizi de dünyaya tanıtan TRT, insanı ve hayatı anlayabilmek açısından bizlere fırsat sunan bir yolculuğu ifade ediyor. Bu yolculuk hep daha ileriye doğru'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.