Türkiye Aşılama Sırasında Kaçıncı Sırada Yer Alıyor? Aşılama Oranı Yükseldi mi?

Türkiye Aşılama Sırasında Kaçıncı Sırada Yer Alıyor? Aşılama Oranı Yükseldi mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama hakkında açıklama yaptı. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin Almanya'yı geçerek üst sıralarda yer aldığı ortaya çıktı. Bakan Koca, aşılama sırası hakkında açıklama yaptı. İşte haberin tüm detayları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, Türkiye’nin dünya genelinde kaç doz aşı yaptığını açıkladı. Bunun ardından koronavirüs aşısını uygulamaya titizlik çerçevesinde devam ettiklerini ve Almanya’yı geride bıraktıklarını açıkladı. Sözlerine devam eden Koca, aşılama çalışmalarının devam ettiğini ve herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

Türkiye aşılamada yedinci sıraya yerleşti                  

Türkiye aşılamada yedinci sıraya yerleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin aşı yarışında Almanya’yı geride bırakarak yedinci sıraya yerleştiğini söyledi. Bunun dışında Bakan Koca, sosyal medya hesabından da açıklama yaparak, koronavirüse karşı aşılama oranının istatistiklerini paylaştı. İstatistiklere oranla Türkiye’nin yedinci sırada bulunduğunu ve nüfusu Türkiye’ye yakın olan ve aşı üreticisi olan Almanya’nın da geri planda kaldığını açıkladı.

ABD ve Çin aşılamada rekor kırdı

ABD ve Çin aşılamada rekor kırdı. Sosyal medya üzerinden istatistikler hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin yedinci sırada yer aldığını açıkladı. Bunun dışında Çin ve ABD’nin üst sıralarda yer almasının nedeninin yüksek nüfuslu olmasından kaynaklı olduğunu belirtti. Ardından Türkiye’den önceki 6 ülkenin ise daha fazla nüfusa sahip olmasından dolayı böyle bir tablo çıktığını aktardı.

Bakan Koca, virüsün önündeki tek gücün aşılama olduğunu söyleyerek herkesin aşı olması gerektiğini bildirdi. Aşılama çalışmalarının büyük bir titizlikle devam ettiğini ve aşılama yaşının 12’ye kadar indiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.