Türkiye’nin 50 Milyon Doz Aldığı Aşı Askıya Alındı! Sputnik V Aşısı Tehlikeli mi?

Türkiye’nin 50 Milyon Doz Aldığı Aşı Askıya Alındı! Sputnik V Aşısı Tehlikeli mi?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı birçok ülke aşı çalışmasına devam ediyor. Bunun dışında Dünya Sağlık Örgütü, Rus menşeli Sputnik V aşısının askıya alındığını açıkladı. İşte haberin tüm detayları...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sputnik V aşısı hakkında açıklamalar yaptı. Dünya Sağlık Örgütü, Rus menşeli aşının onay sürecini üretimdeki ihlallerinden dolayı askıya aldığını belirtti. Yapılan araştırmalara göre Rus aşısı için Türkiye'de 50 milyon dozluk bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmanın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şimdiye kadar Rus menşeli Sputnik V aşısından 400 bin toz geldiğini söyledi.

Avrupa Birliği, aşının deney sürecinin uzayacağını açıkladı

Avrupa Birliği, aşının deney sürecinin uzayacağını açıkladı. Açıklamalarına devam eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının tedarikine ilişkin açıklama yaparak bu sürecin çok uzun sürmeyeceğini belirtti. Fakat bu açıklamalarının ardından Dünya Sağlık Örgütü de Rus menşeli aşı hakkında açıklama yaptı. Alınan bilgiler neticesinde Sputnik V aşısının üretilme dair klinik deney verileri paylaşılmadı. Bundan dolayı Avrupa Birliği de (AB) aşının onay sürecinin uzayacağını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü, incelemelere devam edecek mi?

Dünya Sağlık Örgütü, incelemelere devam edecek mi? Ardından Dünya Sağlık Örgütü basın toplantısında açıklama yaparak Rusya'da yapılan denetimin ardından ihlallerin ortaya çıkması ile birlikte acil kullanım olayının askıya alındığını ifade etti. Bunun dışında Dünya Sağlık Örgütü önümüzdeki günlerde de incelemeyi devam edeceğini söyledi. Rusya'da bir aşı fabrikasında üretilen aşıda ihlal tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü gerekli önlemlerin alınacağını belirterek endişeleri giderdi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bu açıklamaların ardından gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapacağı açıklamaya çevrilmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.