Uzmanlar Uyardı! Sahte Gıda Takviyeleri Sağlık Problemine Neden Oluyor!

Uzmanlar Uyardı! Sahte Gıda Takviyeleri Sağlık Problemine Neden Oluyor!

Koronavirüs salgını sonrası bağışıklığı güçlendirmek isteyen kişiler gıda takviyeleri konusunda araştırma yapmayı sürdürüyor. Öğretim görevlisi Banu Bekman ise gıda takviyeleri hakkında birtakım açıklamalar yaptı. Bekman, fazla miktarda alınan gıda takviyelerinin birtakım rahatsızlıkları neden olduğunu söyleyerek, uyarılarda bulundu.

Beslenme sorunları, kentleşme, artan çalışma temposu, güvenilir ve doğru besine ulaşamama, besin güvencesi sağlayamama ve bilgisizlikten dolayı bir takım beslenme sorunu yaşayan vatandaşlara uyarılar yapıldı. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Eczane Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Banu Bekman beslenme ile alakalı açıklama yaptı. Bekman, beslenme tarzının zamanla değişmesinden dolayı bazı vatandaşların öğün atladığını belirterek daha çok fast food tarzı pratik beslenme yöneldiklerini dile getirdi. 

Fakat vücudun gerekli bazı temel besinlerden mahrum kalmaması için birtakım gereksinimlere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, sağlık bakımından iyi olma kaygısı taşıyan bireylerin de bağışıklığı güçlendirmek adına birtakım takviyeleri yöneldiğini aktardı. Bundan dolayı takviye edici gıdaların mutlaka dozunun belirtilmesi gerektiğini söyleyen Bekman, kapsül tablet, pastil ve sıvı ampul gibi ürünlerin dozunda kullanılması gerektiğini dile getirdi. 

İnternet üzerinden sahte kapsül satışına dikkat!

Bu ürünlerin kullanım amaçlarına da değinen Bekman, normal beslenmeye takviye olarak bu gıdaların tüketildiğini fakat yağ asidi, vitamin ve mineral gibi besin öğelerinin abartıldığını aktardı. Özellikle internet üzerinden bitkisel ve doğal kapsüllerin pazarlandığını söyleyerek zayıflatıcı yahut hastalığı iyileştirici etkisi olduğu iddia edilen ürünlerin takviye edici gıdalar olmadığına değindi. Hatta bu ürünlerin çoğunun nerede ve nasıl üretildiğini bile belli olmadığını söyleyerek güvenilir markaların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde hangi ürünlerin onaylı olduğunu, vatandaşların kolaylıkla öğrenebileceğini söyleyerek eczacıların ise bu kapsüller ile alakalı ücretsiz danışmanlık hizmeti yapılabileceğini de aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.