Vaka Sayıları 30 Bin Bandına Yaklaştı! Bakan Koca En Fazla Pozitif Vaka Görülen İlleri Açıkladı!

Vaka Sayıları 30 Bin Bandına Yaklaştı! Bakan Koca En Fazla Pozitif Vaka Görülen İlleri Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının arttığını belirterek herkesin aşı olması gerektiğini söyledi. Ayrıca Bakan Koca en çok vaka sayısı görülen illeri sıralayarak, vatandaşları maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı. İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarının arttığını söyleyerek herkesin aşı olması gerektiğini belirtti. Özellikle vaka yoğunluğunu önceki haftaya göre Erzincan, Karabük, Kilis, Malatya ve Kastamonu'da arttığını açıkladı. Bunun ardından vaka sayılarının mayıs ayına oranla arttığını dile getiren Bakan Koca, aşılama oranından dolayı bu seviyeye ulaştıklarını dile getirdi. Bundan dolayı herkesin birinci ve ikinci doz aşısını yaptırması gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

En fazla vaka sayısının görüldüğü iller belli oldu

En fazla vaka sayısının görüldüğü iller belli oldu. Türkiye'de günlük vaka sayısının 30 bine ulaşmasının ardından mayıs ayından bu yana en yüksek vaka sayısının görüldüğü ortaya çıktı. Bunun ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka ve ölümlerde aşı olmayan vatandaşların çok olduğunu dile getirdi. Bunun ardından herkesin aşı olması gerektiğine değinen Bakan Koca Bayburt, Kayseri Trabzon, Rize ve Elâzığ’da vaka sayılarının arttığını açıkladı. Bu ilde yaşayan vatandaşların aşılama çalışmasından geçmesi gerektiğini belirterek en fazla pozitif vakanın görüldüğü illerde aşılama oranının az olduğunu söyledi.

Bakan Koca, herkesi aşılamaya davet etti

Bakan Koca, herkesi aşılamaya davet etti. Çünkü koronavirüsün önündeki tek gücün aşı olduğunu söyledi. Özellikle tek doz aşı yaptıran vatandaşların, ikinci doz aşıyı yaptırmayı ihmal etmemesi gerektiğini belirtti. Bunun dışında genellikle aşı olmayan vatandaşların koronavirüse yakalandığını belirten Koca, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.