Vaka Sayılarına Oranla Tam Kapanma Gelecek mi? Sağlık Bakanlığından Açıklama Gecikmedi

Vaka Sayılarına Oranla Tam Kapanma Gelecek mi? Sağlık Bakanlığından Açıklama Gecikmedi

Vaka sayılarının ülke genelinde artmasının ardından vatandaşlar, tam kapanmanın gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma ve tedbirler hakkında açıklama yaptı. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Vaka sayılarının ülke genelinde atmasının ardından vatandaşlar, kapanmanın gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Ayrıca aşılama ile birlikte vaka sayılarının artması da tedbirlerin artacağı yönünde. Alınan bilgiler neticesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vaka sayılarının artmasının tek nedenini aşılamaya bağladığını açıkladı. Bakan Koca, aşılama çalışmasından geçmemiş kişilerin koronavirüse yakalandığını dile getirdi. Ayrıca aşılama çalışmaları ile birlikte yoğun bakım doluluk oranında gözle görülür bir şekilde azalma görüldüğünü ifade ederek, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

Vaka sayıları 30 bandına yaklaştı

Vaka sayıları 30 bandına yaklaştı. Yapılan açıklamalara göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısının arttığını söyledi. Bunun dışında aşılama oranlarının da arttığını dile getirdi. Tedbirlere ve kapanma konusuna açıklama getiren Bakan Koca, okulların katılmayacağını ve ek tedbirlerin uygulanmayacağını açıkladı. Ayrıca vatandaşların maske ve sosyal mesafe kuralına da eskisi kadar dikkat edilemediğini belirtti. 

Açıklamalarına devam eden Bakan Koca, vatandaşlara seslenerek maske ve mesafe kuralının önemli olduğunu ve herkesin rehavet etmesi gerektiğini dile getirdi. Varyantlı virüslerin önündeki tek gücün aşılama olduğunu açıkladı. Aşılama yaşının 12'ye kadar indiğini söyleyerek, herkesin yakın zamanda aşı olması gerektiğini ifade etti. Aşılama çalışmasından geçmek istemeyen vatandaşların ise iki güne bir PCR testi yaptırması gerektiğini belirten Koca, maske ve sosyal mesafe kuralına tejratdan dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.