Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi! Yine Karantina Dönemi Başlıyor!

Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi! Yine Karantina Dönemi Başlıyor!

Yapılan son dakika açıklamasına göre zorunlu karantina uygulamasından dolayı 3 ilde yüz yüze eğitime ara verildi. 2 senedir koronavirüs ile mücadele eden Türkiye geçtiğimiz günlerde hafta sonu kısıtlaması yaparak vaka sayılarını azaltma uygulaması için mücadele etmişti.

Eylül ayı itibarıyla okulların açılması ile birlikte vaka sayıları artmaya devam ediyor. Alınan bilgiler neticesinde karantinaya alınan 3 şehirde mecburi eğitime de ara verildi. Vaka sayılarının artmasının ardından vatandaş yüz yüze eğitimi ara verilip verilmeyeceğini merak ediyor. 2 senedir koronavirüs ile ciddi bir şekilde savaş veren Türkiye geçtiğimiz aylarda tam kapanma ve hafta sonu kısıtlamaları ile eğitim geri plana atmıştı.

Bir buçuk senenin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı ders başı yapan okullar yüz yüze eğitime başladı. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) eylül ayı ile birlikte okulları açacağını söyledi. Bunun ardından Mu varyantı ve Delta varyantı sonucu testleri pozitif çıkan öğrencilerden dolayı yüz yüze eğitimi ara verilmesine dair karar alındı. Bütün okullarda gerekli önlemlerin alınmasına karşı mesafe maske ve hijyen tedbirleri de ek olarak okullarda uygulanıyor.

Okullar bir bir karantinaya alındı!

Buna rağmen alınan bilgiler neticesinde Bilecik Vezirhan Ortaokulunda 2 öğrencinin testi pozitif çıktı. Bundan dolayı 23 kişilik sınıf komple karantinaya alınırken yüz yüze eğitime de 14 günlük ara verildi. Ayrıca Bilecik'te 2 okuldan daha pozitif vaka çıktı. Bozöyük İMKB Şemikler Lisesi ve Refik Arslan Öztürk fen lisesinde de pozitif vakaların çıkmasının ardından karantinaya alındı. Art arda artan pozitif vakaların sonucunda Erzincan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencilerinden de 2 kişinin test sonucu pozitif görüntü. Konu hakkında açıklama yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ise gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.