Yüz Yüze Eğitime Ara Verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Özer Açıkladı!

Yüz Yüze Eğitime Ara Verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Özer Açıkladı!

Okulların yüz yüze eğitime geçmesinin ardından vaka sayılarının artması ile birlikte vatandaşlar tedirgin. Vaka sayılarının artmasının ardından veliler okulların kapanıp kapanmayacağını şimdiden merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile alakalı açıklamalar yaptı. işte haberin ayrıntıları...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer vaka sayılarının artmasının ardından açıklama yaptı. Bakan Özer Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamayı dile getirerek vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmeyeceğini belirtti. Açıklamalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda ve sınıflarda yüz yüze eğitimi ara verilmediğini ve verilmeyeceğini belirtti.

Hangi okullarda pozitif vaka tespit edildi?

Hangi okullarda pozitif vaka tespit edildi? Okullarda her türlü tedbiri aldıklarını belirterek yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen hiçbir okulun bulunmadığını söyledi. Ardından yüz yüze eğitime ara verilen sınıflar olduğunu bunu da Sağlık Bakanlığı ile ortak belirlediklerini dile getirdi.

Bakan Özer, Diyarbakır'da pozitif vakadan dolayı yüz yüze eğitime ara verdiğini belirterek 21 sınıfta bir vaka ya da yakın temasın bulunduğunu açıkladı. Bunun dışında kontrolü elden bırakmadıklarını bu sene okulların yüz yüze eğitime devam edeceğini söyleyerek koronavirüsten dolayı pozitif vaka çıkan sınıfların 14 gün boyunca yüz yüze eğitime ara verdiğini aktardı.

Bakan Özer, uyarılarda bulundu

Bakan Özer, uyarılarda bulundu. Eğitime ara verilen sınıflarda bulunan öğrencilere ise valilikler tarafı ile ücretsiz şekilde tabletlerin ulaştırıldığını uzaktan eğitime geçtiklerini belirtti. Okul dışında dışarıda vatandaşların mesafe ve maske kuralına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Bakan Özer, koronavirüs salgınından dolayı Diyarbakır'da alınması gereken önlemleri değerlendireceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.