Devlet Milyonlara 9.000 TL'den Fazla Ödeme Yapacak!

Devlet Milyonlara 9.000 TL'den Fazla Ödeme Yapacak!

Devlet, sağladığı desteklerle milyonlarca anneye yardım yapacak. Üstelik bu desteklerin bir kısmı İŞKUR tarafından ödenecek. Yarım gün çalışarak tam gün maaş alma fırsatından yararlanabilirsiniz. Kadınları kapsayan bu destekle beraber çocuk parası almak mümkün. 9.000 TL'lik destek için gerekli şartlar...

Gündemdeki bir diğer destek konusu da çocuk parasıydı. Anneleri kapsayan bu yardım ile pek çok kişi ödeme alabilecek. Üstelik yarım gün çalışarak tam maaş almak sanıldığı gibi zor değil. Sigortalı olarak bir işte çalışıyorsanız sizler de bu destekten faydalanabilirsiniz. Peki çocuk parası almanın şartları nelerdir?

Çocuk Parası Nasıl Alınır?

Çocuk parası almak için sigortalı çalışırken çocuk sahibi olmanız gerekmektedir. Elbette çalışmadan da destek almak mümkündür. Ancak yarım gün çalışarak tam gün maaş almak istiyorsanız bu ikisi kesinlikle şarttır. İlk çocuk için 2 ay, ikincisi için 4 ay ve diğer çocuklar için 6 ay yarım gün çalışabilirsiniz. Yarım gün çalışma karşılığında tam gün çalışıyormuş gibi ödeme alacaksınız. Toplamda 9 bin TL'lik bir destek alabilirsiniz.

Çocuk Desteği İçin Nereye Başvurulur?

Çocuk desteği alabilmek için ilçede bulunan Kaymakamlıklara gidebilirsiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı il müdürlükleri de bu konuyla ilgilenmektedir. Destek aldığınız takdirde ödemelerin yarısı İŞKUR diğer yarısı ise işveren tarafından karşılanacaktır. Böylelikle çocuk parasını kolaylıkla alabilirsiniz. Pek çok annenin bu desteğe başvurduğunu ve destekten yararlanabildiği biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.