1 Litre Süt 21 TL Olacak! Süte Zam Üstüne Zam Geldi

1 Litre Süt 21 TL Olacak! Süte Zam Üstüne Zam Geldi

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen, bir litre sütün 21 lira olacağını açıkladı.

Sütün maliyetini hesaplayan Başevirgen, önümüzdeki dönemde yükselecek sütün fiyatını kamuoyuyla paylaştı.

"SÜTÜN LİTRE FİYATI 21 TL OLACAK"
Başvirgen, hayvan yeminin ana hammaddesi olan arpa, buğday ve mısır fiyatlarının bir süre daha 5 lirayı geçeceğini, bu maliyetlerin artmasının bile konsantre yem fiyatını 6 liraya çıkaracağını söyledi. pastörize sütün fiyatının hızla artması bekleniyor. olacağını söyle.

Hükümet yem süt oranını 1,10'a çıkarma sözünü tutarsa, önümüzdeki dönemde çiğ süt alım fiyatı kaçınılmaz olarak en az 6,60 liraya ulaşacak" diye konuştu. litre pastörize kağıt Bir kutu sütün fiyatı 21 liret civarında. Bir litre pastörize sütü 21 lirete tüketebiliriz.”

1 yıl içinde %87
Süt fiyatlarındaki artışın korkutucu olduğunu aktaran Başevirgen, yetiştiricilerden litresi 4,70 litreye çiğ süt alınıp paketli pastörize süt haline getirildiğinde 15 litreye tüketiciye satıldığını bildirdi.

"Geçen yıl fiyat 8 lira civarındaydı. Yani 1 litrelik pakette pastörize süt geçen yıla göre yüzde 87 arttı. Ancak yetiştiricilerimiz çiğ sütü yüzde 68 artarak 4,70 liraya 2,80 liradan sattı. Yani sanayiciye parası yetmeyen bir hükümet yine üreticilerimizin kurbanı oluyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.