2022 Kıdem Tazminatı ile İlgili Yeni Gelişme

2022 Kıdem Tazminatı ile İlgili Yeni Gelişme

Yarı ya da kısmi çalışanların yıllık izin alıp almadığı merak ediliyor. Kıdem tazminatı konusunda da çok farklı sorular mevcut. Peki yarı zamanlı çalışmalarından ve yıllık izinlerinden faydalanabilecekler mi? Ücretli izin konusunda yarı çalışanların büyük talebi var.

Yarı zamanlı çalışan pek çok kişi, sosyal haklarıyla ilgili güncel gelişmeleri takip etmek istiyor. Dolayısıyla kıdem tazminatı ve yıllık izinle ilgili çok fazla soru sorulmakta. Yıllık izin konusunda yarı zamanlı çalışan bir kişinin hakkı bulunmakta mıdır? Tam zamanlı çalışana göre süre olarak daha fazla çalışmasından ötürü bazı hakları elde edemeyeceği iddia ediliyor. Ancak sanılanın aksine durum çok daha farklı.

Yıllık İzin Mevcut

Çalışanın yıllık izin elde edebilmesi için bir yıl boyunca çalışması gerekmektedir. Bir haftalık ücretli tatil iznini elde edebilmek adına bu gereklidir. Haftanın 7 günü de kısmi süreli çalışıyor ise bu tatil hakkı geçerli olacak. Dolayısıyla çalışma sürenizin yanı sıra sıklığı da önemlidir. Ayrıca 7,5 saatlik çalışma bir gün olarak kabul edilerek 1 yıllık çalışma süresi hesaplanmaktadır. Bu da bir yıldan uzun sürebileceği anlamına gelebilir.

Kıdem Tazminatı Var mı?

Kıdem tazminatı hesaplanırken sözleşme feshine bakılıyor. Dolayısıyla sözleşmesi feshedilmişse kıdem tazminatı hesaplanabilir. Kıdem tazminatının verilmesi için tam zamanlı çalışanlarda dikkat edilen kurallar diğer çalışanlar için de geçerlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.