2023 Asgari Ücret Belli Oluyor! İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam Oranı..

2023 Asgari Ücret Belli Oluyor! İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam Oranı..

2023 yılı asgari ücretteki son gelişmeler aktarıldı. Buna göre asgari ücrete dair bizleri neler beklemekte? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahası ortaya çıkacak. Özellikle de vergi uzmanından gelen açıklamalar gözler önüne serildi bile. Milyonlarca asgari ücretliyi neler bekliyor?

2023 yılı asgari ücretle ilgili neler biliyoruz? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahası ortaya çıkıyor. Öyle ki güncel gelişmelerle birlikte çeşitli ifadelere yer verilecek. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken zam hamlesiyle beraber uzmanlardan gelen açıklama şaşırttı.

Vergi Uzmanından Şok Açıklamalar

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, yaptığı açıklamada "TÜİK’in açıkladığı verilere göre eylül ayı enflasyonu yüzde 3.08 çıktı. Geçtiğimiz 3 ayın aylık enflasyon farkları 6.91’dir. Burada memurlarımızın enflasyon farkı artışı hesaplanırken aylık bu tutarlar toplanmıyor. Yani temmuzdan aralık sonuna kadar kümülatif enflasyon farkını dikkate almamız gerekiyor. Her ne kadar 3 aylık enflasyon 6.91 olsa da aralık ayına göre TÜFE’de yüzde 52.40’lık bir artış var.Burada memurlarımız, emeklilerimiz enflasyon farkı almıştı. Bu enflasyon farkı yüzde 41.69 memurlara, yüzde 42.35 emeklilerimize yapıldı. Aralık ayı itibarıyla yüzde 42’lik fark göz önünde bulunursa şu an 3 ay için yüzde 10’luk enflasyon farkı mevcuttur." ifadesine yer verdi. Bu gelişme ile birlikte bizleri neler bekliyor? Asgari ücrete ne kadar zam geleceği en kısa sürede belli olacaktır. Aralık ayının oldukça kritik geçeceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla çeşitli detaylar ve dahasını sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.