2023 Asgari Ücrete Kaç TL Zam Gelecek? Enflasyon Verileriyle Asgari Ücret Zammı!

2023 Asgari Ücrete Kaç TL Zam Gelecek? Enflasyon Verileriyle Asgari Ücret Zammı!

Asgari ücrette 2023 yılı zammına dair bilgi verildi. Bu noktada Vergi Uzmanı Muhammet Bayram'ın açıklaması da dikkat çekecek. Güncel gelişmelerle birlikte merak edilenleri aktaracağız. Son zamanlara damgasını vuran asgari ücrette kaç TL'lik zam yapılacak?

Asgari ücret ile ilgili en detaylı tahminlerden biri yapıldı. Vergi Uzmanından gelen açıklamada 2023 yılı asgari ödemeler kaç TL olacak bununla ilgili bilgi vereceğiz. Güncel detaylar da sizlerle paylaşılacak. Öte yandan bizleri başka neler bekliyor sizlere iletelim.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret için Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Sayın Bakan Bilgin’in söylemiş olduğu afaki asgari ücret tahminlerine ilişkindir. Yani burada çeşitli ekonomistlerin 9 bin 500 ile 10 bin civarında tahminleri bulunmaktadır. Bu tahminler gerçeği yansıtmamakla beraber hayatın olağan akışına uygun değildir. Sonuçta bununla alakalı asıl nihai kararı asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren tarafları verecektir. Bu da bir anlaşma ve matematiğe bağlı olacaktır.

Yani temmuz ayında asgari ücretlinin almadığı yüzde 12’lik enflasyon farkı var. Asgari ücret yüzde 42 iken, yüzde 30’luk bir artış yapılmıştı. Yüzde 12’lik fark var. Bununla beraber son 6 aylık enflasyonun yüzde 30-35 civarında olması beklendiğinden aslında hesap ortadadır. Yani 5 bin 500 TL’ye yüzde 40’lık artış olursa 7 bin 700 TL, yüzde 45 artış olursa 7 bin 975 TL, yüzde 50 artış olursa 8 bin 250 TL olacaktır.",

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum