2023 Yılı Asgari Ücret Belli Oldu mu? Bakan Nebati'nin Son Açıklaması Dikkat Çekti!

2023 Yılı Asgari Ücret Belli Oldu mu? Bakan Nebati'nin Son Açıklaması Dikkat Çekti!

2023 yılı asgari ücrete ilişkin bilinmeyenler ve çok daha fazlası yanıt buluyor. Son zamanlara damgasını vuran asgari ücrette bizleri neler beklemekte? Güncel ödemeler ve çok daha fazlası yanıt bulacak. Bakan Nebati'den güncel açıklama geldi.

2023 yılı asgari ücretindeki son dakika gelişmesi paylaşıldı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği haberle birlikte milyonlarca bu sorunun yanıtını arıyor. Asgari ücretteki son durum nedir? Yüzde kaç zam yapılacak ve enflasyon oranlarında bizleri neler beklemekte? Asgari ücrete yapılacak zammın Aralık ayının son günlerinde gerçekleşeceğini biliyoruz.

Enflasyona Göre Belli Olacak

Asgari ücretin enflasyona endeksli şekilde yapılacağı konuşuluyor. Dolayısıyla asgari ücretteki zam gelişmesi başta olmak üzere pek çok alanda etkili olacak enflasyon oranlarının son iki ayı da açıklanınca detaylar paylaşılacak.

Bakan Nebati Açıklama Yaptı

Asgari ücret sorusu sorulunca Bakan Nebati'den "2002 yılından bugüne kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi. Bu yıl da enflasyon hedefimiz bu kadar değildi. Memur maaşları zaten 6 ayda bir güncelleniyor. Asgari ücretteki artış gelecek yılın enflasyon hedeflerine göre belirleniyor. Bu yıl enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı için Temmuz ayında tekrar güncellemeye gittik. Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak." açıklaması geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.