3600 Ek Gösterge Ne Zaman Meclis'ten Geçecek? Bakanlık Tarihini Verdi!

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Meclis'ten Geçecek? Bakanlık Tarihini Verdi!

3600 ek gösterge için tarih verildi mi? Bakanlıktan gelen açıklama sonrasında maaşlara ne kadar zam yapılacağı da merak konusu oldu. İkramiyeler için de çeşitli detaylara değinildi. Milyonların beklediği 3600 ek göstergede son durum çok konuşulacak.

3600 ek gösterge, uzun süredir bekleniyordu. Pek çok kişinin merak ettiği emekli ve ikramiyelere gelecek zamla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Meclis'ten ne zaman geçeceği araştırılmakta idi. Şimdi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklama yaklaşık 4 milyon kişiyi heyecanlandırdı. Hem emekli maaşı hem de ikramiyelerde ciddi oranda bir artış yaşanması bekleniyor. Çeşitli meslekler bu haberi yıllardır beklemekteydi. Dolayısıyla tarih verilmesi istendi. Bakanlıktan gelen açıklama ise çok sevindirdi.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Geliyor?

Bakanlık, verdiği tarih doğrultusunda Mayıs ayını gösteriyor. Çeşitli tahminlere göre ise 10 Mayıs'ta Meclis'ten geçmiş olacak ve 3600 ek gösterge aktif hale gelecek. Fakat yeni şartlar ve çeşitli detaylar eklenip eklenmeyeceği bilinmiyor. Dolayısıyla milyonların beklediği 3600 ek gösterge bir süreliğine belirsizliğini koruyacak.

Maaşlar Ne Kadar Artacak?

Emekli maaşlarının ortalama 1100 TL artması beklene bilir. Çeşitli verilere bakarak da hareket edilecek. Buna göre önümüzdeki haftalarda karara ilişkin çeşitli ipuçları alabiliriz. Mayıs ayı geldiğinde büyük gelişmeler meydana gelecek. Söz konusu gelişmeler ise dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.