41 Yaşında Erken Emekli Olunur mu? Erken Emeklilik İçin Duyuru Yapıldı!

41 Yaşında Erken Emekli Olunur mu? Erken Emeklilik İçin Duyuru Yapıldı!

41 yaşında emekli olmak artık mümkün hale geldi. 42 yaşında nasıl emekli olunur? Vatandaşlar şimdiden araştırıyor. 42 yaşında emekli olmak için neler yapılması gerekiyor? İşte haberin tüm detayları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, o tarihte sigortası bulunanlara erken emeklilik müjdesi verdi. Alınan bilgiye göre 41 yaşında emekli olmak için kanun taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.

Erken Emekli Olmak Artık Mümkün Hale Geldi!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan da müjdeli bir haber geldi. Alınan bilgiye göre erken emekli olmanın yolu açıldı. Kişi sigorta yaşına göre erken emekli olabilecek. Bununla birlikte prim ile çalışma günü şeklindeki pek çok önemli ayrıntı önemli bir sorun haline gelmişti. Emeklilik durumuna ayrılan vatandaşlara en az 5400 prim gün sayısının ödenmiş olması durumunda olmalı. Ayrıca prim ödeme gün sayısının en az 9000 gün olması halinde vatandaşa erken emekliliğin yolu da açılmış olacak. Diğer taraftan bakıldığında ise bazı meslek gruplarını erken emekli olma konusunda birçok şart ortaya koyuyor. Özellikle yıpratıcı pay özelliği bazı meslek guruplarında göze çarpıyor. Bununla birlikte prim gün sayısı da önem teşkil ediyor. Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan teklif ile birlikte artık erken emeklilik de mümkün hale gelecek. Vatandaşlar şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkacak kararı merak ile bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.