6 Yıl Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı! 2022 Yılında Erken Emeklilik Hayal Değil!

6 Yıl Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı! 2022 Yılında Erken Emeklilik Hayal Değil!

SGK'nın erken emekli olmanızı kolaylaştıracak hamleleri dikkat çekmekte. Özellikle de sigorta prim borçlanması ile bunu yıllar öncesinden gerçekleştirebilirsiniz. Kadın ve erkeklerde erken emekliliği kolaylaştıran bu adım hakkında konuşacağız. İşte 2022 yılını emeklilikle bitirmek isteyenlere özel detaylar...

6 yıl erken emekli olabilmek için hangi şartları karşılamanız gerekiyor? Pek çok kişi 2022 yılında erken emekliliğin yöntemlerini aramakta. Dolayısıyla güncel detaylarla birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Şimdi ise merak edilenler tek tek yanıt bulacak. SGK'nın onayladığı ve desteklediği yöntemleri sizlerle paylaşacağız. Bu sayede maaşınızı da aynı şekilde yıllar öncesinden almaya başlayacaksınız.

Sigorta Borçlanması Yapabilirsiniz

Sigorta borçlanması, sizlere tanınan süre ile bağlantılı şekilde işlemektedir. Kadınlarda 6 yıla kadar çıkmaktadır. Dolayısıyla 6 yıl boyunca sigorta borçlanabilirsiniz. Daha sonra bunu ödediğiniz zaman ise sigorta priminizin toplu şekilde ödenmesinden ötürü ona göre erken emekli olma şansınız artacaktır.

SGK Doğum Borçlanma Şartları

Kadınlarda sigorta borçlanması için çocuk sahibi olma şartı koşuluyor. Doğum borçlanmasında her çocuk 2 yıl etkilemektedir. Toplamda 3 çocuğa kadar 6 yıllık bir sigorta borçlanmasına sahip olabilirsiniz. Dolayısıyla güncel detaylara bakacak olursak borçlanma ile ilgili bunları biliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.