A101, ŞOK ve CarrefourSA'nın Fahiş Fiyatlı Ürünlerinin Listesi Çıktı! Bu Ürünleri Alacaklar Dikkat!

A101, ŞOK ve CarrefourSA'nın Fahiş Fiyatlı Ürünlerinin Listesi Çıktı! Bu Ürünleri Alacaklar Dikkat!

Rekabet Kurumu büyük marketlere inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonrasında fahiş fiyat yapıldığı gerekçesiyle daha önceden 2.7 milyar TL keserek ön ceza niteliğinde yollamıştı. Ancak bu durumun daha devam ettiği gözlemlenerek tekrar ceza işlemi yapıldı. Yapılan ceza tutarı ne kadar oldu? Marketlerin ceza işlemleri ilgili detaylar haberimizde paylaşıldı.

Rekabet Kurumu, tüketicilerin yüksek fiyat şikayetlerinden dolayı büyük inceleme başlatmıştı. Büyük marketlere 2.7 milyar TL rekor ceza kesilerek caydırmak için bu bedeli istedi. Bu süreçten sonra incelemeler devam edilerek hareket ediliyordu. Yapılan incelemelerden sonra üç market tekrardan kurallara uymayarak idari ceza aldı.

Üç Büyük Markete Ceza!

Rekabet Kurulu, ŞOK markete 114 bin 326 TL, A-101 125 BİN 755, Carrefour SA 11 bin 429 TL idari ceza işlemini yaptı. Yapılan ceza işlemleri fiyatların düzgün olarak lanse edilmemesinden kaynaklı yer alıyor.

ŞOK market üzerinde yer alan laktozsuz süt normal fiyatı 6.50 TL olarak yer alması ve indirimli fiyat olarak bakanlığa sunulan fiyatı 5.75 olduğu yer alıyordu. Ancak firma satış miktarı olarak 5.90 TL işlem yürütmesinden dolayı ceza işlemleri başlatıldı. Buna benzer ceza işlemleri A-101 ve Carrefour SA üzerinde yapıldı. Yapılan cezaların caydırıcı işlem olarak veriliyor. İlerleyen zamanlarda uyulmadığı taktirde tekrardan idari ceza işlemleri gelebilir. Vatandaşların bu tür durum yaşamasıyla birlikte Rekabet Kurumu üzerinden şikayetlerini ileterek işlemlerini sağlayabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.