Almanya'da 2022 Asgari Ücret Ne Kadar? Almanya Asgari Ücret Kaç Euro Oldu!

Almanya'da 2022 Asgari Ücret Ne Kadar? Almanya Asgari Ücret Kaç Euro Oldu!

Almanya, vermiş olduğu asgari ücret ile pek çok ülkeyi gerisinde bırakıyor. Yüksek maaşlar veren ülke, saatlik asgari ücret sistemine göre çalışıyor. Haftalık 38 saatlik çalışma dilimiyle beraber, 2022 yılında Almanya'da en düşük ücret ne kadar? Euro cinsinden kazanılan para belirlendi.

Almanya, Avrupa'nın en fazla asgari ücret veren ülkelerinden biri. Dolayısıyla pek çok kişi burada saatlik ve aylık ne kadar asgari ödeme yapıldığını merak ediyor. Haftalık ortalama 38 saatlik çalışma ile aylık kazanılan para ortaya çıktı. Minimum aylık kazancın dahi yüksek olması dikkat çekti.

Almanya'da Saatlik Asgari Ücret 2022

Almanya'da saatlik olarak asgari ücret 9,35 euro idi. Ancak hükümet ile Asgari Ücret Komisyonu'nun yaptığı görüşme neticesinde bu miktarın artırılması kararlaştırıldı. 10,45 Euro olarak belirlenen ücretin 1 Temmuz 2022'ye kadar geçerli olacağı belirtildi. Almanya'daki güncel asgari ücrete baktığımızda, saatlik olarak 9,60 euro diyebiliriz.

Almanya Asgari Aylık Ücreti

Haftalık 38 saat üzerinden hesaplandığında Almanya'da yaşayan bir kişinin alacağı en düşük asgari ücret ortalama 1459 Euro'dur. Kazancın Türk Lirası'na çevrilmesi durumunda aylık 14 bin TL ve küsüratı ortaya çıkıyor. Hal böyle olunca aradaki fark pek çok kişiyi şaşırtmakta. Ancak birim bazlı harcamanın esas alınması ile alım gücü farkının kıyaslanması çok daha gerçek sonuçlar verecektir. 2022'de Almanya'daki asgari ücretin saatlik kazancı Türk Lirası şeklinde bakıldığında 100 küsür TL'ye denk gelmektedir. Buradaki bir günlük kazancın oradaki bir saatlik kazanca neredeyse eşit olduğu vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.