Altın Fiyatları Düştü! Gram Altın, Çeyrek ve 22 Ayar Bilezik Kaç TL..

Altın Fiyatları Düştü! Gram Altın, Çeyrek ve 22 Ayar Bilezik Kaç TL..

Altın, son zamanların en hareketli grafiğiyle karşımızda. Gram ve çeyrek altında yaşanan gelişmeler gözler önüne serildi. Üstelik FED'den gelen hamle de altın fiyatlarının artması konusunda önemli bir engel oluşturabilir. Peki gram, çeyrek ve ONS altın başta olmak üzere altındaki fiyatlar belli oldu mu?

Gram altın, son zamanlarda 1000 TL olacağıyla ilgili gündeme geliyor. Hem döviz kuru hem de altın fiyatının etkisi ile 1000 TL'ye yükselme ihtimali tartışılmaktaydı. Ancak gelinen son noktada altın fiyatlarının iyice düşmüş olması şaşırttı. Özellikle de FED'den gelen haber karşısında yatırımcılar ne diyeceğini bilemedi. Peki altın fiyatları neden değer kaybetmiş vaziyette?

FED Politika Faizi Artırdı!

FED'in 25 baz puan artırdığı politika faizi nedeniyle uzun zamandır yaşanmayan bir gelişme yaşandı. Gram altın bu karardan etkilenmişe benziyor. Dolayısıyla altın fiyatlarında hafif bir geri çekilme olduğu görüldü. Uzun zamandır beklenen faiz kararına ilişkin nasıl bir gelişme meydana gelecek hep birlikte göreceğiz. Faiz artırımının oldukça düşük olduğunu vurgulayalım. Dolayısıyla FED'den konuya ilişkin daha hafif adımlar bekleniyor. Eğer faiz beklentilerini daha da yükseltirse altın fiyatlarındaki geri çekilme oranı da artabilir.

Gram 1000 TL'ye Ulaşamadı!

Öte yandan gram altın 913 TL seviyelerinden işlem görüyorken çeyrek altın da 1480 TL seviyelerinden işlem görüyordu. ONS altının 1920 dolar sınırında olması ise dikkat çekti. Bakalım altın fiyatları yakın zamanda farklı gelişmelerden etkilenerek yükselecek mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.