Asgari Ücret 2023 Yılında 6700 TL mi Olacak? Bakandan 1200 TL'lik Zam Açıklaması Geldi mi?

Asgari Ücret 2023 Yılında 6700 TL mi Olacak? Bakandan 1200 TL'lik Zam Açıklaması Geldi mi?

Asgari ücret fiyatına gelecek zam bir süredir soruluyor. Ortaya çıkan detaylarla birlikte neler biliyoruz? Asgari ücrete ne kadarlık zam yapılacak? İşte Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklamalarla beraber çeşitli detayları sizlerle paylaşacağız. 1200 TL'lik asgari ücret zammı haberi doğru mu?

Asgari ücrete gelecek yılbaşı zammı merak ediliyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve çok daha fazlası haberimizde olacak. Öte yandan bakanlıktan gelen açıklama da gözler önüne serildi. Peki ya güncel olarak asgari ücrete ne kadarlık bir zam yapılacak?

Enflasyona Göre Zam Gelebilir

Asgari ücret, enflasyona göre zamlanabilir. Dolayısıyla milyonlarca işçi bu noktada bir açıklama bekliyor. 5500 TL olan asgari ücret, son iki aylık enflasyona göre %5'in altında bir zam alacak. Ancak önümüzdeki aylardaki enflasyon verileri buna eklenince ne kadarlık zam yapılacağı ortaya çıkacak. Güncel detaylar ve çok daha fazlası yakın zamanda paylaşılacaktır.

Vedat Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'den gelen açıklama oldukça önemliydi. Pek çok kişi güncel gelişmeler ve dahasını merak ediyordu. Bakandan gelen açıklamada "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.