Asgari Ücret 9.750 TL Olacak İddiası Çalışanları Sevindirdi!

Asgari Ücret 9.750 TL Olacak İddiası Çalışanları Sevindirdi!

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek diye beklenirken ortaya atılan bir iddia şaşırttı. Öyle ki güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Son zamanlara damgasını vuran bazı detaylar yanıt bulacak. İşte asgari ücret 9750 TL mi olacak yoksa 2023 yılı için farklı bir tahmin mi var sizlerle paylaşıyoruz.

Asgari ücret için çeşitli iddialarda bulunuluyor. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve dahası büyük ses getirdi. Peki ya bizler konuyla ilgili neler bilmekteyiz? Asgari ücrette 9750 TL iddiası büyük ses getirdi. Uzmanlar bu konu hakkında ne düşünüyor merak konusu haline geldi. Gelinen noktada son detayları aktaracağız. Dolayısıyla eğer sizler de asgari ücretli çalışansanız güncel maaş bilgisinin açıklanmasına az kaldı.

Asgari Ücret 9750 TL Olur mu?

Asgari ücret için 9750 TL iddiasından sonra güncel gelişmeler gözler önüne seriliyor. Maaş için ortaya atılan bu iddianın pek geçerliliği yok gibi gözükmekte. Çünkü TEFE TÜFE oranlarından enflasyon oranlarına kadar pek çok veri, bu şartları karşılamamakta. Öte yandan hükümetin bu kadar yüksek oranlı bir zam yapması da beklenmiyor. Enflasyonun yukarısında olsa bile asgari ücretin 10 bin TL'ye çok yaklaşması beklenmemekte.

Aralık'ta Açıklanacak!

2023 Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret, 2022 Aralık'ta yapılacak açıklama ile kamuoyuna duyurulacak. Sonrasında ise ne kadarlık bir asgari ücret belirlendiğini hep birlikte öğreneceğiz. Gelinen noktada güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.