Asgari Ücret İçin Flaş Tahmin! 2023 Yılı Zammı Belli Oldu mu?

Asgari Ücret İçin Flaş Tahmin! 2023 Yılı Zammı Belli Oldu mu?

Asgari ücret için yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Öte yandan Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan gelen zam tahmini ise şok etti. Milyonlarca asgari ücretlinin 2023 yılı maaşı ne olacak? İşte enflasyon verilerine göre son tahminler...

2023 yılı asgari ücret ile ilgili çeşitli ifadelere yer verildi. Uzmanlardan gelen açıklamalar şaşırtıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan gelen açıklamalar gözler önüne serildi. Peki ya asgari ücret için ne kadar bir zam yapılacak? 2023 yılı Ocak ayı zammı için pek çok kişi tahminleri araştırıyor. Güncel gelişmelerle birlikte merak edilenleri yanıtlayacağız.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret için 2023 yılında 7000 TL tahmininde bulunuluyor. Öte yandan 1500 TL'lik zam yapılır mı merak edilmekte. Yakın zamanda bunun daha da detaylandırılacağını belirtelim. Önceliğin Aralık ayının bitmesi ve enflasyon verilerinin toplanması olduğu bilinmekte. Öte yandan bakanlıktan gelen açıklamalar da büyük öneme sahip.

Bakanlık Ne Diyor?

Bakanlıktan gelen açıklamada çeşitli ifadelere yer verildi. Bakan Vedat Bilgin'in açıklamasında "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer vermesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.