Asgari ücret İki Katına Çıkacak Açıklamalar Peş Peşe Geldi..

Asgari ücret İki Katına Çıkacak Açıklamalar Peş Peşe Geldi..

Asgari ücretlilerin merakla beklediği 2023 yılı zammına dair bazı bilgiler verildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan gelen açıklama sonrasında asgari ücret 10 bin TL'yi geçecek mi? İki katına çıkacağı yönündeki açıklamalar şok etkisi yaratacak. İşte Aralık 2022'de belirlenecek asgari ücrete dair detaylar...

Asgari ücretle ilgili uzmanlardan gelen açıklamalar büyük dikkat çekiyor. Güncel gelişmelerle birlikte bizleri neler beklemekte? Çeşitli detayları sizlerle paylaşacağız. Asgari ücretli çalışanların merakla beklediği zamma ilişkin uzman yorumları gözler önüne serildi. Peki ya 5500 TL net maaş olan asgari ücret iki katına çıkacak mı?

Aralıkta Zam Açıklaması!

Asgari ücret için pek çok kafadan ses çıksa da asıl açıklamanın Aralık 2022'de yapılacağı belirtiliyor. Dolayısıyla zam için en güncel karar bu vakitte ortaya çıkacak. Yine de güncel gelişmeler ışığında asgari ücrete dair gelen son yorumları sizlerle paylaşacağız.

Asgari Ücret 10 Bin TL Olur mu?

Asgari ücretin 10 bin TL olabileceğine yönelik ifadesi ile dikkat çeken Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, dikkatleri üzerine çekti. Öyle ki yaptığı açıklamada "asgari ücretli arkadaşlarımızı sevindirecek bir rakam üzerinde onay alındığını düşünüyorum1 diyerek eklemeler yaptı. "Ben asgari ücretin ocak ayı içerisinde 5.500 TL 10.000 TL sabitleneceğine inanıyorum. Fakat asgari ücret için yeterli bir rakam değil tabi ki. İşverenlerimizin sırtına çok büyük bir yük biniyor. Hükümetimiz elini taşın altına koyacağına ve işverene büyük oranda destek getireceğine ve bu şekilde asgari ücretin 10 bin lira olacağını tahmin ediyorum" ifadesine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum