Asgarî Ücret Temmuz Ayında Ne Kadar Olacak? Emekli Aylığı Artıyor mu?

Asgarî Ücret Temmuz Ayında Ne Kadar Olacak? Emekli Aylığı Artıyor mu?

Yükselen enflasyon rakamları, fiyatların artmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgarî ücrete dair açıklamalar da bulundu. Peki ama temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? İşte haberin tüm detayları...

Enflasyon oranının artmasının ardından gözler asgarî ücret ile birlikte emekli aylıklarının ne kadar olacağına çevrildi. Alınan bilgiye göre temmuz ayında enflasyon oranına denk bir şekilde asgarî ücretin de artması bekleniyor. Bu konu hakkında ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, çalışanını enflasyona ezdirmeyeceğiz dedi ve temmuz ayını işaret etti. Bu açıklama ile birlikte gözler asgarî ücret dışında emekli aylığına da çevrildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise enflasyon oranına değindi ve asgarî ücrete dair beklenen açıklamayı yaptı. Nebati, çalışmalara başladıklarını söyledi. Kimsenin enflasyon altında kalmayacağını vatandaşın rahat bir nefes alacağını ifade etti. Alınan bilgiye göre temmuz ayında emekli aylığına yani memur emeklisine yüzde kırk oranında bir zam yapılacak. Bunun ile birlikte gözler asgarî ücret dışında bağkur ve SGK emeklisine yapılacak olan zamma çevrildi. Bu rakamın ise Haziran ayının sonundan açıklaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.