Asgari Ücret Tespit Komisyonundan Beklenen Açıklama! Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonundan Beklenen Açıklama! Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu?

Enflasyon oranın artmasının ardından alınan bilgiler neticesi Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağına dair açıklamalar gündeme geldi. Bugün ise çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte haberin tüm detayları...

Asgari ücret tespit komisyonu bugün bir araya geldi. Türkiye işçi sendikaları konfederasyonu ve Türkiye işveren sendikaları konfederasyonu çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığında bir araya gelerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bunun ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantının yarın bir neticeye varması temennisinde bulunarak asgari ücretin artacağını ve hiçbir vatandaşın enflasyon altında ezilmeyeceğinin bir kere daha altını çizdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan bu açıklamanın ardından vatandaşların gözleri 30 Haziran yani yarına çevrildi. Asgarî ücret tespit komisyonunda yer alan Türkiye işveren sendikaları konfederasyonu başkanı ise ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Bunun ile birlikte işçi sendikaları konfederasyonu başkanı Ergün Atalay da asgari ücret alan kişilerin sayısının Bir hayli çok olduğunu ve Ocak ayında yapılan ile birlikte işçi sendikaları konfederasyonu başkanı Ergün Atalay da asgari ücret alan kişilerin sayısının bir hayli çok olduğunu ve Ocak ayında yapılan asgari ücret zammının 3 ay içinde eridiğinin altını çizerek Temmuz ayında yapılacak olan zam miktarının enflasyon ile orantılı olması gerektiğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.