Asgari Ücrette ki Artış Birçok Sektörü Etkiledi.. İşsizlik Ödeneği Ne Kadar Oldu?

Asgari Ücrette ki Artış Birçok Sektörü Etkiledi.. İşsizlik Ödeneği Ne Kadar Oldu?

Asgari ücret brüt 6 bin 471 lira, net 5 bin 500 lira olarak belirlendi. Bunun ardından asgari ücrette meydana gelen artış birçok sektörü de etkiledi. İşte haberin tüm detayları...

Dün asgari ücrette yapılan artışın ardından birçok sektör bu zam artışı ile birlikte etkilendi. Alınan bilgiye göre kıdem tazminatına, staj ücretine kadar birçok kalemde değişiklikler yapılacak.

Yeni asgari ücret yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkilerken asgari ücrette meydana gelen artış kıdem tazminatı ile birlikte staj ücretlerini de etkiledi. Ayrıca yasal mevzuattaki birçok düzenlemede birçok vatandaşı yakından ilgilendirirken askeri ücrette meydana gelen artışın ardından farklı sektörlerde de zam oranı belirginleşti. Alınan bilgiye göre işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretlerinde de değişikliğe gidildi. Yapılan araştırmaları göre asgari ücrette meydana gelen artışın ardından birçok kalemde de zam oranı belli oldu. Yeni asgari ücretten etkilenen kalemlerin başında ise işsizlik ödeneği yer aldı. İşsizlik ödeneği alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise asgari ücretin yüzde 80'i olarak hesaplandı. Yani işsizlik ödeneğinin en düşüğü 2 bin 588 lira, en yükseği ise 5 bin 176 lira oldu. Ayrıca staja gelen lise ve üniversite öğrencilerin alacağı miktar da değişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.