Asgari Ücrette Yeni Dönem: Açıklama Yeni Geldi, İkinci Bir Zam Daha Geliyor..

Asgari Ücrette Yeni Dönem: Açıklama Yeni Geldi, İkinci Bir Zam Daha Geliyor..

Türkiye genelinde milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 27 Aralık 2023 tarihinde belirlenen asgari ücretin ardından Türk-İş, çalışanları sevindirecek bir müjdeyle gündeme geldi. İşte, 2024 yılına dair asgari ücrette planlanan ikinci zamın detayları..

Gelir Vergisi Adaleti Türk-İş'in Önceliği!

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Alemdar, 2024 yılında odaklanacakları ana gündem maddesini açıkladı: "Gelir vergisi adaletinin sağlanması." Alemdar, çalışanların gelir vergisi yükünü azaltma çabalarının bu yıl da devam edeceğini belirtti.

Enflasyon ve Alım Gücüne Karşı Türk-İş'ten Önlemler!

Yüksek enflasyonun çalışanların alım gücünü azalttığını vurgulayan Alemdar, Türk-İş'in bu konuda yoğun çaba harcayacağını ifade etti. Çalışanların ekonomik zorluklarla baş etmeleri için alınacak önlemler üzerinde durulacak.

2023'ün Ardından 2024 Hedefleri!

Alemdar, Türk-İş'in 2023 yılında gerçekleştirdiği önemli çalışmaları ve 2024 hedeflerini sıraladı. Bu kapsamda geçici işçilerin çalışma sürelerinin uzatılması, kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesinin imzalanması ve asgari ücrete yapılan ara zam gibi adımların 2023'ün ardından 2024'te de devam edeceği açıklandı.

2024 Beklentileri: Asgari Ücrette Temmuz Ayında Ara Zam Talebi!

Türk-İş, 2024 yılında çalışanların haklarını koruma ve ekonomik adaleti sağlama adına yoğun bir gündemle devam ediyor. Özellikle asgari ücrete yapılacak olan ara zammın, Temmuz ayında gündeme gelmesi bekleniyor. Türk-İş'in bu yöndeki çabaları, Türkiye genelindeki çalışanların ekonomik koşullarını iyileştirme noktasında kritik bir rol oynuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.